Ηλεία Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: «Μέριμνά μας η προστασία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας»

Ακούστε το άρθρο

Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ‘ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ’

Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των ηλικιωμένων και η επιστροφή στην κανονικότητα” ήταν το μήνυμα που έδωσε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, μέσω της τηλεδιάσκεψης που είχε με τροφίμους και εργαζόμενους του Γηροκομείου ‘Άγιος Χαράλαμπος’ Πύργου για την ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, λίγο πριν την εκπνοή του 2020.

Η καθιερωμένη επίσκεψη του βουλευτή στο Γηροκομείο δεν έγινε λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο η επικοινωνία δεν ματαιώθηκε και οι ηλικιωμένοι με την χρήση της τεχνολογίας κατάφεραν να συνομιλήσουν μαζί του μειώνοντας την απόσταση.

Ο κ. Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Σταθακόπουλος, που έχει και την ευθύνη του Γηροκομείου, οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, ανταλλάσσοντας και τις ευχές τους για το νέο έτος, επισημαίνοντας ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

‘Σύντομα η επιστροφή στην κανονικότητα’

Οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του Γηροκομείου δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους, που έστω και εξ αποστάσεως είχαν την ευκαιρία να δουν τον βουλευτή στον οποίο και περιέγραψαν την καθημερινότητά τους έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες που διαρκεί η πανδημία, αναγνωρίζοντας ότι οι όποιοι περιορισμοί είναι προς όφελός τους.

Ο Ηλείος βουλευτής ενημερώθηκε για την δομή και το καθημερινό πρόγραμμα  και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι η περίοδος της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων έχουν επηρεάσει κυρίως τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αισθάνονται απομονωμένοι. Θα θέλαμε να βρισκόμασταν κοντά τους, αλλά οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, για να βγουν αλώβητοι από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, και αυτό κάνουμε. Είναι μία δύσκολη κατάσταση, κατανοούμε ότι έχουν πιεστεί όλοι, ωστόσο οφείλουμε να συμμορφωθούμε για να μπορέσουμε να λάβουμε όσο τον δυνατόν συντομότερα τις ζωές μας πίσω. Φυσικά προτεραιότητά μας είναι η προστασία των ηλικιωμένων και ελπίζουμε πολύ σύντομα να βρεθούμε και πάλι κοντά τους».

Η ευχή που κυριάρχησε για το νέο έτος ήταν να έχουν όλοι υγεία και ο κ. Νικολακόπουλος υποσχέθηκε ότι όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επισκεφθεί την δομή, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τον τρόπο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους.

Όλη η επικαιρότητα