ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία – Dedalos Security: Το Ενωσιακό «χωράει» μόνο… έναν!

Ακούστε το άρθρο

Μετά από διάλειμμα μίας εβδομάδας λόγω της αναβολής που αποφάσισε το περασμένο Σαββατοκύριακο η ΕΠΣ Ηλείας εξαιτίας του κρούσματος κορωνοΐου στη Νίκη Τραγανού, η Α1 κατηγορία επιστρέφει σήμερα με την 5η αγωνιστική και ένα πολύ μεγάλο πυργιώτικο ντέρμπι στο Ενωσιακό, αυτό ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Πέλοπα Πύργου και την Θύελλα Καταραχίου.

Στα άλλα δυο παιχνίδια της ημέρας, η Προοδευτική Μανωλάδας θα υποδεχθεί τον Ερμή Πλατάνου στο ντεμπούτο του Σταύρου Μεντή στον πάγκο των φιλοξενούμενων, ενώ στο Πελόπιο, ο τοπικός Πέλοπας θα παίξει με την Δάφνη Ανδραβίδας με στόχο για αμφότερους την πρώτη νίκη της χρονιάς.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ.

Αναλυτικά παίζουν:

Πέλοπας Πύργου – Θύελλα Καταραχίου: Ντέρμπι που θυμίζει τις μεγάλες μάχες του παρελθόντος στην Α1 κατηγορία έχουμε σήμερα στο Ενωσιακό ανάμεσα σε Πέλοπα και Θύελλα. Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα στο Επιτάλιο και παρά το γεγονός πως σε αυτή τη φάση είναι πιο άνετοι βαθμολογικά από τον αντίπαλο τους θέλουν το τρίποντο γιατί ακολουθεί πρόγραμμα «φωτιά» ενώ στην αντίπερα, η ομάδα του Γ. Γκότση με μόλις ένα βαθμό μετά από 4 αγώνες έχει άμεση ανάγκη για βαθμούς προκειμένου να μην χάσει κι άλλο πολύτιμο έδαφος.

Προοδευτική Μανωλάδας – Ερμής Πλατάνου: Ένα ακόμα παιχνίδι στα μέτρα της θα κληθεί να δώσει στο γήπεδο της η Προοδευτική Μανωλάδας που θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Πλατάνου. Η ομάδα του Χρ. Νικολετάκη θέλει για δεύτερη σερί αγωνιστική να αξιοποιήσει την έδρα της που είναι άλλωστε και το δυνατό της σημείο και να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις. Από την άλλη, οι νεοφώτιστοι επιχειρούν νέο ξεκίνημα με τον έμπειρο Σταύρο Μεντή στην άκρη του πάγκου και θέλουν από σήμερα να αφήσουν πίσω τους το κακό ξεκίνημα στοχεύοντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πέλοπας Πελοπίου – Δάφνη Ανδραβίδας: Εξάποντο ματς σήμερα στο Πελόπιο ανάμεσα σε Πέλοπα και Δάφνη που δεν έχουν βαθμό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Εύλογα αντιλαμβάνεται κάποιος, ότι οι δυο ομάδες θα τα δώσουν όλα για την πρώτη τους νίκη, με τους μεν γηπεδούχους να θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρας τους, ειδικά με ομάδες ίδιων κυβικών και τους δε φιλοξενούμενους να στοχεύουν στο θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μιας ομάδας με την οποία έχουν τους ίδιους στόχους. Όποιος κερδίσει ανασαίνει, όποιος χάσει μένει απελπιστικά  πίσω, η ισοπαλία μάλλον δε βολεύει κανέναν…

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες) 

Πανηλειακός        12    14-2

Νίκη Τραγανού    12    13-2

Ξενοφών Κρεστ.  12     9-0

Αστέρας Αμαλ.     12     12-5

Προοδευτική Μαν.  7     4-7

Ολυμπ. Σαβαλίων  6     10-7

Κεραυνός Βρίν.      6      9-6

Αλφειός Επιτ.         6      5-8

Πέλοπας Πύργ.      6      8-5

Δόξα Ν.Μ.              6      5-4

Ηλειακός Βαρθ.      4     7-10

Ολυμπιάδα Γουμ.   4     8-9

Θύελλα Π.            1      3-10

Ερμής Πλατ.        0     3-13

Δάφνη Ανδρ.       0     3-15

Πέλοπας Πελοπ. 0     0-10

Όλη η επικαιρότητα