Μπάσκετ

Α’2 Εθνική Μπάσκετ: Έτσι σχεδιάζουν την ολοκλήρωση…

Ακούστε το άρθρο

Με τους τομείς της κοινωνικής ζωής που επανέρχονται στη δραστηριότητα να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, αλλά και με τον αθλητισμό να έχει ήδη προσθέσει ενεργές κατηγορίες στις δύο επαγγελματικές μπάσκετ και ποδοσφαίρου που δε διακόπηκαν ποτέ, πλήθος ενδιαφερόμενων είναι σε κατάσταση… συναγερμού.

Στο μπάσκετ υπάρχουν καθημερινά φωνές, είτε μεμονωμένες είτε και πιο συντεταγμένες που εκφράζουν την αγωνία τους και την επιθυμία τους για επανέναρξη, αλλά γνωρίζουν όλοι ότι το πράσινο φως για κάτι τέτοιο μπορεί να το δώσει μόνο η Πολιτεία κατόπιν εισήγησης των επιδημιολόγων. Και σε αυτό το επίπεδο, υπάρχει έντονη κινητικότητα με αναζήτηση πιθανών τρόπων επανέναρξης και ολοκλήρωσης τουλάχιστον της Α2 Ανδρών, πιθανότατα και της Α1 Γυναικών σε πρώτη φάση που είναι κατηγορίες με περιορισμένο αριθμό ομάδων.

Το σχέδιο που κρίνεται ως εφικτό, από υγειονομικής πλευράς, είναι να παιχτεί ο δεύτερος γύρος μόνο για όσα ματς έχουν γίνει στον πρώτο, δηλαδή να παίξουν οι δύο ομάδες και στην άλλη έδρα και όλα τα υπόλοιπα ματς να γίνουν από μία φορά σε ουδέτερη έδρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν και τα παιχνίδια, άρα η πιθανότητα έκθεσης σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού και τα έξοδα που είναι ένα φλέγον θέμα όπως έχει φανεί από τις μέχρι τώρα επιστολές των ομάδων.

Θα γίνουν δηλαδή άλλες 15 αγωνιστικές, οι πέντε πρώτες που ήδη έχουν διεξαχθεί θα πάνε και στις άλλες έδρες και οι άλλες δέκα, μονές, μιλώντας για την Α2. Για να είναι σαφές και χωρίς παρεξήγηση, όλο το παραπάνω είναι ακόμα σχέδιο επί χάρτου από τους επιστήμονες υγείας που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι αν κριθεί οριστικά εφικτό, θα προταθεί προς το Υπουργείο για να γίνουν μετά οι σχετικές ανακοινώσεις και να περάσει το μπαλάκι στην Ομοσπονδία, που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη έτοιμη να επαναρχίσει τη δράση αμέσως μόλις δοθεί η σχετική άδεια, αλλά και στις ομάδες.

Είναι κοινό μυστικό ότι αρκετές προβάλλουν οικονομική αδυναμία και ζητάνε να τους δοθούν ένα σωρό οικονομικές παροχές για να επανέλθουν, αλλά υπάρχουν και πολλές που θέλουν έστω και με αυτή τη μορφή να ολοκληρώσουν αγωνιστικά τη χρονιά. Κρατάμε ότι κάτι κινείται πάντως και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Ενωμένοι ΕΟΚ και ΠΣΑΚ για άμεση επανέναρξη

Παράλληλα, μία πολύ σημαντική συνάντηση έγινε χθες στα γραφεία της ΕΟΚ, με τη διοίκηση της ομοσπονδίας να υποδέχεται τους εκπροσώπους του ΠΣΑΚ και να συμφωνούν σε πιο πιεστικές κινήσεις προς την Πολιτεία με στόχο την άμεση άρση των απαγορεύσεων και την επανέναρξη της δράσης στις Εθνικές κατηγορίες. Είναι ιδιαίτερο το ενωτικό μήνυμα που προέκυψε, με τους δύο φορείς να συνεννοούνται και να κάνουν σαφές προς κάθε πλευρά ότι έχουν μία, μοναδική και κοινή στόχευση που είναι η επιστροφή στα γήπεδα. Στη συνάντηση ήταν ξεκάθαρη και η συμπαράσταση της ΕΟΚ προς τους παίκτες και η κατανόηση που υπάρχει από τη δική τους πλευρά για τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και η πρόθεσή τους για ενότητα όλων των φορέων και κυρίως για συνεννόηση με την ομοσπονδία και την συμπόρευση για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι δύο φορείς:

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ, με την παρουσία του προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου, του β’ αντιπρόεδρου Αριστείδη Γολέμη και του Γενικού Γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη, είχε σήμερα μία ακόμα συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Φώτη Βασιλόπουλο και Κώστα Αλεξανδρίδη, προκειμένου να συντονίσουν τις κοινές τους ενέργειες προς την κατεύθυνση της άμεσης επανέναρξης της δράσης στις κατηγορίες που παραμένεουν ανενεργές.

Σε κλίμα απόλυτης τάυτισης απόψεων και κοινής επιθυμίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνταχθεί κοινό αίτημα προς την Πολιτεία για να άρει το συντομότερο δυνατόν τις ισχύουσες απαγορεύσεις, πάντα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που θα προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες, ώστε να μη μένει το μπάσκετ αποκλεισμένο, την ώρα που οι τομείς της δημόσιας ζωής επιχειρούν την επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Επισημάνθηκε εκ νέου η απόλυτη ετοιμότητα της ομοσπονδίας για έναρξη όλων των πρωταθλημάτων μόλις δοθεί η έγκριση από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, όπως φυσικά και η επιθυμία των παικτών να επιστρέψουν άμεσα στα γήπεδα μετά από τόσο μακρά απραξία με όσα αυτή συνεπάγεται».

Όλη η επικαιρότητα