Μπάσκετ

Α’2 Εθνική μπάσκετ: Η ώρα της αλήθειας!

Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο« φως που έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι για την επανέναρξη των προπονήσεων στην Α2 ήρθε να ταράξει ένα ήρεμο απόγευμα Παρασκευής, και να βγάλει αρκετούς από την «comfort zone» στην οποία είχαν επαναπαυθεί.

Το τυπικό της υπόθεσης της υπογραφής της ΚΥΑ δεν μπορεί να σταματήσει την απόφαση της επιτροπής, και σίγουρα αποτελεί μια δικαίωση τόσο των αγώνων του ΠΣΑΚ, αλλά και μεμονωμένων αθλητών, οι οποίοι βγήκαν μπροστά, «τσαλακώθηκαν», επιδίωξαν συναντήσεις, κινητοποίησαν μέρος των αθλητών και προπονητών, και δείχνουν να δικαιώνεται.

Ωστόσο, η πραγματική ώρα της αλήθειας ξεκινάει από τώρα, και λαμβάνοντας υπόψη μας, τόσο την ανάρτηση του προέδρου του Κοροίβου Αμαλιάδας, Σάκη Κάτζου, αλλά και την επιστολή που είχαν στείλει σύσσωμες οι ομάδες της Α2 προς την ΕΟΚ, αντιλαμβανόμαστε πως θα υπάρξει δυσκολία στην εύρεση πόρων, αν και σε αυτό τον τομέα σημαντικό ρόλο θα παίξει το πως θα κινηθεί το πρωτάθλημα, και φυσικά το πως και σε τι ποσοστό θα θελήσει να βοηθήσει η πολιτεία την ομαλή διεξαγωγή του.

Η ΕΟΚ, η οποία βρίσκεται και σε διαδικασία εκλογών, και έχει δηλώσει έτοιμη για την επανέναρξη, θα πρέπει να κληθεί να αποφασίσει το πως θα διεξάγει το πρωτάθλημα, και αν θα προκριθεί το σχέδιο τους ενός γύρου σε ουδέτερη έδρα, με μοναδικούς διπλούς αγώνες τους όσους έχουν διεξαχθεί στις πέντε πρώτες αγωνιστικές ώστε να ολοκληρωθεί σε fast track μορφή.

Φυσικά, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό σκέλος το οποίο προβληματίζει, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τις χαμηλότερες κατηγορίες, καθώς Β’ Εθνική και Γ’ Εθνική, βρίσκονται συνεχώς στον αέρα. Κανείς δεν γνωρίζει αν η ΕΟΚ αποφασίσει ότι και η ΕΟΠΕ και να εισηγηθεί την ματαίωση αυτών των πρωταθλημάτων, ή αν θα περιμένει το «πράσινο» φως και για αυτά. Σε περίπτωση διακοπής, αμφιβάλω για το πως θα μπορέσουν να υπάρξουν υποβιβασμοί, και να προστεθούν άλλες τέσσερις ομάδες στις πολλές των τεσσάρων ομίλων της Β’ Εθνικής, με μοναδικό σκοπό να φαντάζει η άνοδος προς την Basket League.

Και αυτή η απόφαση θα παίξει καθοριστικό ρόλο, γιατί θα «διευκολύνει» κάποιες διοικήσεις στο πως θα παρατάξουν τις ομάδες τους. Καθοριστικό ρόλο φυσικά παίζουν και τα τεστ, και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στα οποία αναφέρεται η εισήγηση.

ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ έχουν αναφέρει πως θα καλύψουν με ένα πόσο ένα μεγάλο μέρος των τεστ, αλλά σίγουρα μόνο αυτό δεν φτάνει, και φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε πως μπάσκετ δεν είναι μόνο η Α1 Γυναικών και η Α2 Ανδρών, αλλά και οι πιο κάτω κατηγορίες.

Το πρώτο βήμα έγινε, αρκετοί βγήκαν από την λεγόμενη ζώνη άνεσης, και τώρα θα φανεί η ώρα της αλήθειας…

Πηγή: basketa.gr

Όλη η επικαιρότητα