Μπάσκετ

Α2 Εθνική Μπάσκετ: Τζάμπολ το Σάββατο, προς αποχώρηση ο Κόροιβος!

Ακούστε το άρθρο

Έκτακτο Δ.Σ χθες το βράδυ με πιο πιθανό σενάριο να μην λάβει μέρος στο πρωτάθλημα η ομάδα

Η Α2 Ανδρών επανέρχεται το Σάββατο και πιάνει το νήμα από εκεί που είχε μείνει πριν την πολύμηνη διακοπή όμως είναι αρκετά πιθανό η συνέχεια του πρωταθλήματος να μην βρει  τον Κόροιβο ανάμεσα στις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις των ομάδων είχαν σταματήσει την 5η αγωνιστική (31/10) και αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι από αυτό το σημείο, αλλά η νέα προκήρυξη αλλάζει αρκετά δεδομένα. Αυτά ακριβώς τα δεδομένα ζύγισαν αργά χθες το βράδυ οι κυανόλευκοι που πραγματοποίησαν έκτακτο Δ.Σ. με σκοπό να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους  με την τάση να είναι υπέρ της απόσυρσης της ηλειακής ομάδας από το φετινό πρωτάθλημα.

Η τροποποιητική προκήρυξη άλλωστε, αναφέρει πως φέτος δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και επιπλέον «σε περίπτωση που Σωματείο δεν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, δεν θα του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών από το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, σε περίπτωση όμως που δηλώσει συμμετοχή και αποχωρήσει, τότε ισχύει ότι αναγράφεται στην Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας», που ισοδυναμεί με μείον βαθμούς στο επόμενο πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει, τις επόμενες ημέρες και σίγουρα μέχρι το Σάββατο που έχει οριστεί το τζάμπολ, ο Κόροιβος θα πρέπει να έχει γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, θα διεξαχθεί όλος ο πρώτος γύρος, ενώ οι οκτώ πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο, στις αντίστροφες έδρες.

Αναφορικά με τα play offs θα διεξαχθούν κανονικά, με την πρώτη ομάδα της κατάταξης να κερδίζει την απευθείας άνοδο της στην Basket League.

Η ανακοίνωση για την επανέναρξη: «Μετά την υπουργική απόφαση η Eκτελεστική Eπιτροπή της ΕΟΚ ανακοινώνει ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Απριλίου με την διεξαγωγή της 6ης Αγωνιστικής».

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

1.Απόλλωνας Πατρών 9 (4-1)

2.Παγκράτι 9 (4-1)

3.Μαρούσι* 8 (4-0)

4.Ολυμπιακός* 7 (3-1)

5.Ελευθερούπολη* 7 (3-1)

6.Καρδίτσα* 7 (3-1)

7.Πανερυθραϊκός* 6 (2-2)

8.Οίακας Ναυπλίου* 6 (2-2)

9.Αγρίνιο 6 (1-4)

10.Ψυχικό** 5 (2-1)

11.Δάφνη Δαφνίου 5 (0-5)

12.Καβάλα 5 (0-5)

3.Τρίτωνας** 4 (1-2

14.Αμύντας** 4 (1-2)

15.Κόροιβος Αμαλιάδας** 3 (0-3)

16.Φίλιππος Βέροιας**** 2 (1-0)

*Ένα αγώνα λιγότερο

**Δυο αγώνες λιγότερους

***Τέσσερις αγώνες λιγότερους

Επόμενη αγωνιστική (6η)

Ολυμπιακός-Αγρίνιο

Καβάλα-Παγκράτι

Απόλλων Πάτρας-Ελευθερούπολη

Τρίτων-Καρδίτσα

Οίαξ Ναυπλίου-Κόροιβος

Αμύντας-Πανερυθραϊκός

Μαρούσι-Ψυχικό

Δάφνη Δαφνίου-Φίλιππος Βέροιας

«Πράσινο» φως για μια μεταγραφή

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών επανέρχεται, και έτσι όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, στις 3/4 θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική.

Επίσης, όπως αναφέρεται και στην συμπληρωματική προκήρυξη, κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να προσθέσει ακόμη ένα παίκτη στο δυναμικό της, κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει η «Πατρίς σπορ».

Έτσι, όποια ομάδα επιθυμεί μπορεί να αποκτήσει ένα Έλληνα παίκτη που ουσιαστικά ήταν ελεύθερος και δεν είχε αγωνιστεί σε καμία ομάδα εντός των τειχών την τρέχουσα σεζόν.

 

Όλη η επικαιρότητα