Αθλητισμός

Βέλγιο – Ελλάδα 1-1: Φιλική ισοπαλία με καλή εμφάνιση

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙ ΓΚΟΛ
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro, η Εθνική Ελλάδας έκανε καλή εμφάνιση και απέσπασε ισοπαλία 1-1.

Η Εθνική ομάδα μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και στο πρώτο 10λεπτο πλησίασε δύο φορές στο γκολ, αρχικά με το τετ α τετ του Μασούρα στο 3′ και στη συνέχεια με το σουτ του Μπακασέτα στο 10′. Οι Βέλγοι φάνηκαν για πρώτη φορά στο 14′ με την ευκαιρία του Λουκάκου, το πλασέ του οποίου απέκρουσε εξ επαφής ο Βλαχοδήμος, για να σκοράρουν τελικά στο 20′. Και πώς σκόραραν…

Σε πλάγιο άουτ υπέρ της Ελλάδας η μπάλα χάθηκε και οι Αζάρ – Καράσκο συνεργάστηκαν γρήγορα, με τον πρώτο να κάνει το 1-0. Σκορ που μάλλον ήταν άδικο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο στεκόταν αρκετά καλά, με δεδομένη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου, στο πρώτο ημίωρο. Στο 36′, όμως, χρειάστηκε και η τύχη στο σουτ του Αζάρ για να μη γίνει το 2-0.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι Βέλγοι άρχισαν και τις αλλαγές, με τον Τζον Φαν Σιπ να ακολουθεί στο 60′ και την Εθνική να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 61′ με τον Μασούρα, μετά την πάσα του Μπουχαλάκη, για την ισοφάριση. Δεν έγινε εκεί το 1-1, έγινε στο 66′ όμως, όταν ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά σημάδεψε δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζαβέλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, με την Ελλάδα να στέκεται καλά και να μην κινδυνεύει ιδιαίτερα από το Βέλγιο, το οποίο είναι ένα από τα φαβορί του Euro που ξεκινάει στις 11 του μήνα.

Βέλγιο: Μινιολέ (90′ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82′ Τίλεμανς), Ντεναγιέρ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τ. Αζάρ (74′ Τσαντλί), Ντοκού (46′ Μπατσουαγί), Λουκάκου (46′ Μέρτενς), Καράσκο (74′ Τροσάρντ).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80′ Σάλιακας), Τζαβέλας, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας (60′ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69′ Ζέκα), Γαλανόπουλος (69′ Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80′ Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60′ Πέλκας).

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα