Κόσμος

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι την “έπεφτε” ο Γουάινστιν στα θύματά του

Ακούστε το άρθρο

Αν αδυνατείτε να συλλάβετε την έννοια της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης και είστε από αυτούς που επιμένουν να κάνουν “πλάκα” και να ειρωνεύονται μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών στον “πλανήτη” Χόλιγουντ, τότε δεν έχετε παρά να δείτε το ακόλουθο βίντεο – ντοκουμέντο, για τον τρόπο με τον οποίο ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εντελώς απροκάλυπτα και χυδαία θεωρούσε ότι κάθε γυναίκα είναι έρμαιο των ερωτικών διαθέσεών του.

Η Μελίσα Τόμσον είναι μία μόνο από τις πολλές γυναίκες που τον κατηγορούν επώνυμα και επίσημα για βιασμό. Και μιλώντας στο SkyNews έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ένα “πειστήριο” των πολλαπλών εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται ο Γουάινστιν: Ένα βίντεο στο οποίο καταγράφηκε συνάντηση που είχαν το 2011 για επαγγελματικούς λόγους και στο οποίο ο πρώην επικεφαλής της Miramax την “πέφτει” άγρια στη νεαρή γυναίκα, αρχίζοντας να τη θωπεύει να την αγγίζει με ανάρμοστο τρόπο.

Δεν ήταν μόνο οι αγκαλιές και τα δήθεν τυχαία αγγίγματα… που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν θέση σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Η Τόμσον τον είχε άλλωστε επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να του προωθήσει την πλατφόρμα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν.

Στο δείγμα που προβλήθηκε από το βίντεο, ο Γουάινστιν φαίνεται να της “βάζει χέρι” με κάθε δυνατή πρόφαση και σε κάθε πιθανό σημείο, ενώ προσφέρθηκε ακόμη και της κάνει… μασάζ! Για να είναι μάλιστα και… “καλυμμένος” για τις πράξεις του, την ρωτάει ευθέως: “Μπορώ να σε φλερτάρω;”.

https://www.youtube.com/watch?v=JdjErpMocug

“ΕΕΕ…Θα δούμε” ήταν η απάντηση της 28χρονης τότε γυναίκας, που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με τα χέρια του που απλώνονται σαν πλοκάμια προς το μέρος της. Μιλώντας για τη δουλειά, του λέει “τα δεδομένα είναι καυτά”. Για να λάβει την απάντηση, “εσύ είσαι καυτή”.

Όπως υποστηρίζει η Τόμσον, στη συνέχεια την μετέφερε σε σημείο όπου δεν τους “έπιανε” η κάμερα βάζοντας το χέρι του κάτω από τη φούστα της. Στο βίντεο, ο Γουάινστιν ακούγεται να λέει “άσε με να πάρω λίγο από εσένα. Δώσ’ το μου. Είναι εντάξει, θες να κάνουμε περισσότερα;”.

Η γυναίκα τον κατηγορεί ότι στη συνέχεια της έκλεισε και άλλο ραντεβού, αυτή τη φορά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου και τη βίασε.

Η πλευρά του Γουάινστιν υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες αυτές είναι όλες κατασκευασμένες και ψευδείς, κάνοντας λόγο για φλερτ που έγινε “κοινή συναινέσει”. Οι δικηγόροι του κατηγορούν μάλιστα την Τόμσον ότι μοναδικός της σκοπός είναι να βγάλει χρήματα από την υπόθεση.

Η νεαρή γυναίκα, μιλώντας στο SkyNews, δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν ενθάρρυνε αυτή τη συμπεριφορά. Παραδέχεται ότι μπήκε σε μια διαδικασία διαλόγου μαζί του, καθότι ακόμη νέα και αφελής, με αυτό που την ενδιέφερε πρωτίστως να είναι το κλείσιμο της συμφωνίας. Και όπως υποστηρίζει, οι κινήσεις και τα λόγια του ήταν άκρως υπολογισμένα προκειμένου να εξασφαλίσει ακριβώς αυτή την αντίδραση από την ίδια και όλα τα θύματά του. “Ήταν ένα παιχνίδια ποντικού και γάτας” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά…

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα