Ηλεία

Βαρθολομιό: Άγνωστος καταστρέφει τους τοίχους

Ακούστε το άρθρο

-Συνεργείο του Δήμου έσβησε τα συνθήματα σε Μουσικό Σχολείο και Γυμνάσιο

-Σκληρή ανακοίνωση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Άγνωστος ή άγνωστοι τους τελευταίους μήνες έχουν επιδοθεί σε ένα «αγώνα γραφής» χυδαίων και απειλητικών συνθημάτων σε τοίχους του Βαρθολομιού.

Συνεργείο του Δήμου Πηνειού το Σάββατο το μεσημέρι καθάρισε τα συνθήματα που άγνωστος είχε γράψει στους τοίχους των προκάτ αιθουσών του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού ενώ την περασμένη Τετάρτη καθάρισαν από συνθήματα τους τοίχους του Γυμνασίου Βαρθολομιού.

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε ανακοίνωσή της που υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσαουσάκης Αλέξιος, αναφέρει τα εξής:

Την Δευτέρα 12 Απριλίου οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού προσήλθαν στα ακατάλληλα λυόμενα που χρησιμοποιούν αντί για κανονικό σχολείο ερχόμενοι αντιμέτωποι με ένα αισχρό θέαμα:

Οι «γνωστοί-άγνωστοι» φασίστες που δραστηριοποιούνται καιρό τώρα στη περιοχή,  διάλεξαν το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού αυτή τη φορά, για να το βρωμίσουν με εμετικά ναζιστικά, αντικομουνιστικά συνθήματα. Μέσα στο βράδυ, στο σκοτάδι όπως συνήθως διαλέγουν να κινούνται, μπήκαν οι φασίστες στο σχολείο και βρώμισαν το εσωτερικό του με την ναζιστική αισχρή προπαγάνδα τους, έβαψαν συνθήματα με το χρώμα του μίσους που τόσο αγαπάνε και ζητάνε σφαίρες στα κεφάλια των κομμουνιστών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού φρόντισε από τη πρώτη στιγμή να θέσει το ζήτημα υπόψη τόσο του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Βαρθολομιού, όσο και της Δημοτικής Αρχής Πηνειού, οι οποίοι και δεσμευτήκαν να αφαιρέσουν τα κατάπτυστα συνθήματα εντός της εβδομάδας. Με λύπη διαπιστώνουμε πως ακόμα και σήμερα (16/04) τα συνθήματα παραμένουν ακέραια στη θέση τους. Κανείς από τους υπευθύνους του Δήμου δεν ενδιαφέρθηκε για την αφαίρεση τους.

Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως στον Δήμο Πηνειού δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό που να μπορεί να φέρει σε πέρας παρόμοια ζητήματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την πάγια τοποθέτηση μας για την ανάγκη μαζικών προσλήψεων με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αίτημα που η δημοτική αρχή αρνείται συστηματικά να διεκδικήσει.

Το πιθανότερο όμως είναι η Δημοτική Αρχή του κ. Μαρίνου να αγνόησε το αίτημα για διαγραφή των εμετικών συνθημάτων γιατί ενδεχομένως καλοβλέπει την κατρακύλα των νέων στο δηλητήριο του ναζισμού. Ειδικά δε, τη στιγμή που η πόλη του Βαρθολομιού είναι γεμάτη από ναζιστικά συνθήματα ο δήμος δεν μπήκε ποτέ στο κόπο να ξεβρομίσει τους τοίχους και να καταδικάσει απερίφραστα τη φασιστική δράση και ιδεολογία. Προφανώς και θέλει οι νέοι της περιοχής να μην αντιδρούν σε ένα σάπιο σύστημα που εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι και άλλα παράσιτα πίνουν το αίμα του λαού. Θέλει τους νέους δηλητηριασμένους με την ναζιστική ιδεολογία που ρίχνει το φταίξιμο και απειλεί τούς κύριους εκφραστές της πάλης για ένα κόσμο χωρίς βία και εκμετάλλευση: τους κομμουνιστές.

Άρα είναι πολύ βολικό για τη Δημοτική Αρχή, οι νέοι, οι μαθητές να μην αντιδρούν για τα δεκάδες προβλήματα που έχουν γύρω τους. Για την σοβαρή έλλειψη υποδομών στα σχολεία τους, απόρροια της συνειδητής επιλογής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που με εύθηνη όλων των κυβερνήσεων υποβαθμίζει σταθερά και μελετημένα τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ιδιαίτερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού που για χρόνια τώρα είναι αντιμέτωποι με τις παντελώς ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας και μουσικής εκπαίδευσης, τα ληγμένα κοντέινερ, τα απαρχαιωμένα μουσικά όργανα, με το σύστημα τηλεκπαίδευσης που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες μαθητών και καθηγητών. Την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας, το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για τη νεολαία χωρίς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού καλεί έστω και τώρα τη Δημοτική Αρχή του Α. Μαρίνου να προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των εμετικών ναζιστικών συνθημάτων και να καταδικάσει απερίφραστα τους δημιουργούς και εμπνευστές τους, όπως και την απάνθρωπή ιδεολογία τους.

Επίσης καλούμε τον λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «πέρα από την αυτονόητη καταδίκη του βανδαλισμού του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, να δυναμώσουν την πάλη τους κατά του φασισμού – ναζισμού, του ρατσισμού και του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει, να δυναμώσουν τον αγώνα τους και το κίνημά τους, να  απομονώσουν και να στείλουν στο καλάθι της ιστορίας όλα τα αντιδραστικά – φασιστικά μορφώματα».

Όλη η επικαιρότητα