Ελλάδα

Βαρυμπόμπη: Στη «μάχη» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και ο ελληνικός στρατός

Ακούστε το άρθρο

Στην μάχη για την κατάσβεση της ισχυρής φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη «ρίχτηκε» και ο ελληνικός στρατός.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή ή και στο μέτωπο για να σβήσουν τις εστίες, όπου υπάρχουν. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει συνδρομή και από ελληνικό στρατό με 3 ελικόπτερα και πεζοπόρα τμήματα.

Υπάρχει υψηλό πυροθερμικό φορτίο, χαμηλή υγρασία και μικροκλίμα που ευνοεί την αναζωπύρωση. Ήδη πάντως έχουν καεί περίπου 12.5000 στρέμματα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δήμαρχος Αχαρνών: Τεράστιες οι ζημιές

Το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνει μιλώντας στο newsit.gr και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. Όπως είπε, δεκάδες σπίτια έχουν καεί.

«Οι ζημιές είναι τεράστιες. Μιλάμε για δεκάδες καμένα σπίτια , αυτοκίνητα και επιχειρήσεις στην Βαρυμπόμπη. Στην περιοχή τώρα βρίσκονται συνεργεία του δήμου τα οποία έχουν ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών. Δεν μπορούμε ακόμα να δώσουμε νούμερα , πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για την ώρα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως μιλάμε για δεκάδες καμένα σπίτια», αναφέρει.

Στη Βαρυμπόμπη η Φώφη Γεννηματά

Την Βαρυμπόμπη θα επισκεφθεί το απόγευμα, στις 6, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Με αφετηρία την πλατεία της Βαρυμπόμπης, όπου μαζί με το δήμαρχο, θα επισκεφθεί την περιοχή που επλήγη.

Όλη η επικαιρότητα