Categories: Ποδόσφαιρο

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Πρωταθλητής μες στην ατυχία του!

Share

Την προηγούμενη φορά που η Μπόχουμ ανήκε στην ελίτ του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο (42χρονος) Γιούργκεν Κλοπ διένυε τη δεύτερη σεζόν του στην Ντόρτμουντ και η Μπάγερν του Λουίς Φαν Χάαλ ανακτούσε τα πρωτεία με βασικό τερματοφύλακα τον βετεράνο Χανς-Γιόργκ Μπουτ και αρχισκόρερ τον νεοφερμένο (από τη Ρεάλ) Ολλανδό Άριεν Ρόμπεν. Η ίδια είχε υποβιβαστεί απευθείας, ακολουθώντας τη Χέρτα, διότι στα τελευταία δέκα παιχνίδια μάζεψε μόνο ένα βαθμό.

Ήλπιζε ότι θα την ευνοήσουν τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής, αλλά την είχε πάρει η κάτω βόλτα. Την ώρα που η Νυρεμβέργη νικούσε 1-0 την Κολονία, η Μπόχουμ έχανε 3-0 από το Ανόβερο εντός έδρας και έπεφτε κατηγορία ύστερα από τέσσερις χρονιές στην πρώτη. Επιχείρησε να επιστρέψει άμεσα, χάνοντας την άνοδο στα πλέι οφ με την Γκλάντμπαχ, έκτοτε ωστόσο σαν να συμβιβάστηκε, τερματίζοντας διαρκώς μεταξύ 5ης και 15ης θέσης. Κάτι της έλειπε ολοφάνερα.

Μέχρι την έναρξη της τρέχουσας σεζόν, στη διάρκεια της οποίας μετατράπηκε σε άλογο κούρσας και κατά τα φαινόμενα όχι μόνο θα εξασφαλίσει μία θέση στην Bundesliga, μετά το μακρύ διάλειμμα των 11 ετών, αλλά θα το πετύχει πανηγυρικά. Μετά από 30 αγώνες είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (19) και τέσσερις στροφές πριν από το φινάλε της διαδικασίας απέχει 6 βαθμούς από την Γκρόιτερ Φιρθ (ένα παιχνίδι λιγότερο), 10 από το τρίτο Αμβούργο (50β. σε 29 παιχνίδια), που με τα τωρινά δεδομένα θα παίξει στα μπαράζ, και 11 από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (49β σε 29 παιχνίδια).

Το 2-0 της Τετάρτης στην έδρα της ανταγωνιστικής Χαϊντεχάιμ (5η με 46β.), παρά την απώλεια του γκολκίπερ Ράιμαν, ήταν το αποτέλεσμα που την εδραίωσε στην κορυφή, στην οποία βρίσκεται από την 23η αγωνιστική, και τη μετέτρεψε αυτομάτως σε μεγάλο φαβορί, διότι στα ματς που απομένουν (δύο εντός, δύο εκτός) θα αντιμετωπίσει ομάδες από το δεύτερο μισό του πίνακα, μεταξύ των οποίων η Ζαντχάουζεν του Στέφανο Καπίνο (που την Πέμπτη έκανε δώρο τη νίκη επί του Αμβούργου). Άρα κρατά την τύχη στα χέρια της.

Ο ύπουλος τραυματισμός που τον κρατά εκτός

Σε μια τέτοια περίπτωση ο δικός μας Βασίλης Λαμπρόπουλος θα κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημά του σε διάστημα μιας τριετίας. Το πρώτο του ήταν το 2018 με την ΑΕΚ, από την οποία έφυγε έχοντας απορρίψει την (χαμηλή) πρόταση ανανέωσης που του είχε κατατεθεί, προτού με διοικητική εντολή τεθεί εκτός πλάνων του Μανόλο Χιμένεθ από τα τέλη Νοεμβρίου. Όπως αρχικά ίσχυε με τους Σιμόες – Μπακασέτα. Μια στρατηγική επιλογή που εκ του αποτελέσματος κρίθηκε λανθασμένη, διότι μέχρι σήμερα αναζητείται μια σταθερά στα μετόπισθεν της Ένωσης.

Ο 31χρονος Πυργιώτης στόπερ ανήκει στην Μπόχουμ από τον Γενάρη του 2020. Κατά το πρώτο 6μηνο της θητείας του ήταν δανεικός από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αλλά η γερμανική ομάδα φρόντισε να βρει τη φόρμουλα για να τον διατηρήσει στο ρόστερ της μετά το καλοκαίρι υπογράφοντας μαζί του για 2 χρόνια. Ο Λαμπρόπουλος είχε ήδη κερδίσει τη θέση του στην 11άδα, παίζοντας σε 11 ματς ως βασικός, και με ανάλογη προοπτική άρχισε τον Σεπτέμβριο τη δεύτερη χρονιά του στη Γερμανία. Στα πρώτα 7 ματς μέτρησε έξι 90λεπτα και άλλη μία συμμετοχή 74 λεπτών (για τακτικούς λόγους), ακολούθως έμεινε στον πάγκο για 4 και επέστρεψε στην αναμέτρηση με το Ανόβερο στις 15/12 μένοντας στο γήπεδο για 82 λεπτά. Η αντικατάστασή του ήταν αναγκαστική εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στους προσαγωγούς που εκ των υστέρων αποδείχθηκαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, μιας και ο διεθνής Έλληνας στόπερ δεν έχει συμπεριληφθεί άλλη φορά σε αποστολή της Μπόχουμ. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα ύπουλο πρόβλημα που απαιτεί πάντα προσοχή και δεν επιτρέπει ευελιξία.

Επί της ουσίας ο Λαμπρόπουλος έχασε όλο το πρώτο δίμηνο του 2021, χωρίς η επούλωση να έχει προχωρήσει ως το επιθυμητό επίπεδο, κι άρχισε σταδιακά να μπαίνει σε πιο δυνατό πρόγραμμα από τα μέσα Μαρτίου. Στις αρχές του Απρίλη ήταν μάλιστα που ο Τόμας Ρέις ενημέρωνε ότι “σύντομα θα επανέλθει με την ομάδα”, με στόχο ν’ αφήσει ολοκληρωτικά πίσω μια μακρά περίοδο ταλαιπωρίας.

Μολονότι πάντως από τα μέσα του μηνός άρχισε να διαφαίνεται ότι θα είναι εκ νέου στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου, παραμένει εκτός. Ούτως ή άλλως το δίδυμο του 22χρονου Λιτς και του 19χρονου Μπέλα Κότσαπ έχει δέσει παρά την έλλειψη παραστάσεων και ο λογικά πράττοντας ο Ρέις αποφεύγει να το πειράξει. Πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί αυτή τη σεζόν, όπως έγραψε στις 14/4 η Westdeutsche Allgemeine Zeitung στην ηλεκτρονική έκδοσή της, διότι ακόμη δεν έχει ανακτήσει στο 100% τη φόρμα του.

Αλλά ακόμη κι αυτό να ισχύσει, αν δεν επανεμφανιστεί δηλαδή ως τις 23/5, ο Λαμπρόπουλος το επικείμενο μετάλλιο του πρωταθλητή δεν πρόκειται να το στερηθεί. Έχοντας συμβάλει σε αυτό κατά πρώτο κομμάτι της χρονιάς. Το αν, αντιθέτως, θα είναι μέλος του ρόστερ που θα παίξει στην Bundesliga θα φανεί μετά το φινάλε της τρέχουσας προσπάθειας. Συμβόλαιο πάντως έχει για άλλον ένα χρόνο (καλοκαίρι του 2022).

Θυμήθηκε την πρώτη κούπα

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποτέλεσε έναν απ’ τους βασικούς συντελεστές της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα του 2018.

Σαν χθες, η ΑΕΚ κλείδωνε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Λεβαδειακό και η φιέστα που στήθηκε απ’ τους 70.000 φίλους της, ήταν αξέχαστη.

Γι’ αυτό τον λόγο σήμερα, ο Πυργιώτης στόπερ έκανε μια αναδρομή πριν τρία χρόνια και θυμήθηκε στα social media εκείνες τις αξέχαστες στιγμές, που έζησαν και χάρισαν στον κόσμο της ΑΕΚ, κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.