Μπάσκετ

Βασίλης Νιπεργιάλης: «Σε οριακό σημείο το μπάσκετ!»

Ακούστε το άρθρο

Την απογοήτευσή του για την όλη κατάσταση του lockdown και το πώς τον έχει επηρεάσει προσωπικά και ως προπονητή αλλά και ως επιχειρηματία, εξέφρασε ο Βασίλης Νιπεργιάλης στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3.

Ο προπονητής του ΑΣΣ Αμαλιάδας που είναι και επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης μίλησε στην εκπομπή «ΑΜΑΝ-ΤΟ-ΜΑΝ» και στον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο για την δύσκολη περίοδο που διανύει ο αθλητισμός και ο χώρος της νυκτερινής διασκέδασης και εστίασης και υπογράμμισε ότι αυτοί οι χώροι, τους οποίους υπηρετεί και ο ίδιος, βρίσκονται σε διαρκή κρίση και οδεύουν προς την καταστροφή.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον αθλητισμό και το μπάσκετ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εμείς ακολουθούμε τις επίσημες οδηγίες, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση οπότε μένουμε στο ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους αθλητές σε κάποια εγρήγορση με διάφορα προγράμματα αλλά αυτό όσο περνά ο καιρός θα γίνεται και πιο κουραστικό γιατί στην αρχή υπάρχει κάποια ελπίδα ότι θα τελειώσει νωρίς, όσο όμως δεν τελειώνει και η αποχή μεγαλώνει, φέρνει τα πράγματα πολύ πίσω ειδικά και μετά την αποχή του πρώτου Lockdown.

Από την πρώτη στιγμή, βάλαμε ένα στόχο, ο ΑΣΣΑ να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πρότυπα όσο μπορεί και ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας μας έχουμε αφήσει τα διαπιστευτήρια μας τόσο μέσα από τα αποτελέσματα όσο και μέσα από την οργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινήσαμε και αυτή τη χρονιά. Πιστεύω ότι έχουμε μια φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα με ένα κράμα Ηλείων αθλητών μαζί με κάποια παιδιά από την Πάτρα που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην κατηγορία. Ξεκινήσαμε καλά όσον αφορά το κλίμα της ομάδας, είχαμε ένα τραυματισμό με τον Ανδρέα Βουρνά που μας έφερε πολύ πίσω όμως αυτά γίνονται στον αθλητισμό. Το βασικό είναι ότι ήμασταν οργανωμένοι και η ομάδα έχει εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις στο ακέραιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Δεν είπαμε ότι οπωσδήποτε θέλουμε να ανέβουμε φέτος κατηγορία αλλά θέλουμε να πατήσουμε καλά στην Γ’ Εθνική και σιγά σιγά βελτιωνόμαστε και έχουμε ηλειακό χρώμα, κάτι που το θέλαμε.

Μετά το πρώτο παιχνίδι, δείξαμε ότι βρίσκαμε τα πατήματα μας, όμως όλο αυτό τώρα φέρνει τα πράγματα πολύ πίσω και πάει το μπάσκετ σε οριακό σημείο γιατί όταν λέμε 7 Ιανουαρίου, εγώ θα πω ότι θα χρειαστούν 21 μέρες τουλάχιστον για να επανέλθουμε. Εμείς παίζουμε στην Γ’ Εθνική, έχουμε δώσει 2 παιχνίδια και πρέπει να δώσουμε άλλα 18 για να τελειώσουν οι υποχρεώσεις. Αν βάλεις 4 παιχνίδια το μήνα, πάμε Ιούνιο, αν βγάλεις και το Πάσχα.

Σε όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ, υπάρχουν πολλά εξ’ αναβολής παιχνίδια στα οποία να προσθέσουμε και τα νέα εξ’ αναβολής που θα προκύψουν, θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος και πολύ φοβάμαι ότι είμαστε τελείως οριακά ακόμα και αν πάρω το αισιόδοξο σενάριο ότι όλο αυτό θα τελειώσει στις 7 Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι για την εστίαση δεν θα τελειώσει, όμως ελπίζω να τελειώσει στον αθλητισμό για να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και την αγωνιστική χρονιά».

 

Όλη η επικαιρότητα