Αχαϊα Ηλεία

Βγήκε νικητής ο 8χρονος Γιαννάκης από τον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Του έκαναν δώρο ένα σκάφανδρο, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής

Πολλά χαμόγελα σκόρπισε η είδηση ότι ο μικρός Γιαννάκης από τον Πύργο, βγήκε από τη Μ.Ε.Θ. όπου νοσηλευόταν αρκετές ημέρες και μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου Πατρών.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού που παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό, ήταν σαφώς καλύτερη χθες, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφασίσουν την έξοδο του παιδιού από τη Μ.Ε.Θ..

Ο μικρός από προχθές δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί και έτσι χθες μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική, όπως τόνισε και o Διευθυντής της Μ.Ε.Θ. Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης. Μάλιστα βγήκε έχοντας λάβει και ένα δώρο από το προσωπικό της Μ.Ε.Θ.. Ένα σκάφανδρο, αφού ο μικρός είχε εξομολογηθεί ότι θέλει να γίνει αστροναύτης.

Να σημειωθεί ότι επειδή τα καταστήματα είναι κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής χρησιμοποίησαν την αγάπη και τη φαντασία τους και μετέτρεψαν ένα ιατρικό σκάφανδρο σε σκάφανδρο αστροναύτη.

«Για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής», επισήμανε ο Ανδρέας Ηλιάδης που πρόσθεσε:

«Mια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ. Να μην φοβάται κανείς όσο το ΕΣΥ μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους μας».

Μάλιστα νωρίτερα χθες έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με τον μικρό, ο κ. Ηλιάδης, οι γονείς και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας.

Φωτογραφίες: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα