Ελλάδα

Βενετία Πόπορη: Αυτή είναι η Χρυσαυγίτισσα αστυνομικός που καταδικάστηκε – Τυλιγμένη με σεντόνι στη ΓΑΔΑ

Ακούστε το άρθρο

Μία από τους 39 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής είναι η Βενετία Πόπορη, η 49χρονη ανθυπαστυνόμος η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της εγκληματικής οργάνωσης.

Σήμερα έγινε η μεταγωγή της από τη ΓΑΔΑ, με την αστυνομική υπάλληλο να είναι τυλιγμένη με σεντόνι προκειμένου να μη καταγράψουν το πρόσωπό της οι κάμερες την ώρα που μπαίνει στο βανάκι για να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο θα εκτίσει την ποινή της.

Βενετία Πόπορη: Αυτή είναι η Χρυσαυγίτισσα αστυνομικός που καταδικάστηκε - Τυλιγμένη με σεντόνι στη ΓΑΔΑ [εικόνες]

Η Πόπορη που καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Όπως προέκυψε από τη δικογραφία της υπόθεσης, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.

Η πρώην ανθυπαστυνόμος ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που συνελήφθησαν το φθινόπωρο του 2013 και υπηρετούσε 20 χρόνια στο αστυνομικό σώμα.

Βενετία Πόπορη

Κατά την έρευνα που έγινε τότε στο σπίτι της από τις Αρχές βρέθηκε κυριολεκτικά ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς και μία κάρτα μέλους υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, λειτουργούσε ως πληροφοριοδότρια με συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον συγκατηγορούμενό της Νίκο Αποστόλου και με τον επίσης καταδικασθέντα για τη δολοφονία Φυσσα, Λέοντα Τσαλίκη πριν και μετά το θάνατο του Παύλου.

Πόπορη: Έστειλε μήνυμα για την έρευνα των Αρχών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Πριν έναν χρόνο, όταν απολογήθηκε στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε πως μετά τις εκλογές του 2012 επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής “για ίδιον όφελος” και συγκεκριμένα για να ζητήσει να μεταταχθεί στη φύλαξη βουλευτών, αλλά το ρουσφέτι δεν πέτυχε.

Για τις τηλεφωνικές της επαφές με τους συγκατηγορούμενούς της είχε μιλήσει για φιλικές σχέσεις και μόνο και μάλιστα σχετικά με τον Λ. Τσαλίκη μίλησε για πολύχρονη φιλία, σημειώνοντας ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα μιλούσαν στο τηλέφωνο για την εύρεση αποκλειστικής νοσοκόμας για τη μητέρα της.

Ωστόσο, η δικογραφία την εμφανίζει να στέλνει την επομένη της δολοφονίας προειδοποιητικό μήνυμα για την έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Για τα όπλα ανέφερε ότι απλώς ήταν συλλέκτρια.

via

Όλη η επικαιρότητα