Κόσμος

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Ινδονησία- Αρκετοί τραυματίες

Ακούστε το άρθρο

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σημειώθηκε έξω από καθολική εκκλησία στην πόλη Μακασάρ της Ινδονησίας σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία και έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Την ώρα της έκρηξης το εκκλησίασμα βρισκόταν εντός του ναού, όπως δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νότιου Σουλαουέζι Ε. Ζούλπαν. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν εντοπιστεί στο σημείο ανήκουν μόνο στον δράστη.

Ο πατέρας Γουιλέμους Τούλακ, ιερέας στον ναό, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Metro ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε προσπαθώντας να αποτρέψει τον φερόμενο ως βομβιστή αυτοκτονίας και ότι συνολικά 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά. Σύμφωνα με το TVONE, ο ένας νεκρός είναι ο φερόμενος ως δράστης.

Όπως φαίνεται σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από την εκκλησία ενώ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση έχουν υποστεί ζημιές.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε ποιος μπορεί να ευθύνεται για την προφανή επίθεση ενώ δεν υπήρχε άμεση ανάληψη ευθύνης.

Η αστυνομία κατηγόρησε την τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος Τζεμάα Ανσουράτ Ντάουλα (JAD) για επιθέσεις αυτοκτονίας το 2018 εναντίον εκκλησιών και ενός αστυνομικού τμήματος στην πόλη Σουραμπάγια, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους.

Η πλέον αιματηρή επίθεση ισλαμιστών μαχητών στην Ινδονησία έγινε στο τουριστικό νησί του Μπαλί το 2002, όταν οι βομβιστές σκότωσαν 202 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι τουρίστες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλη η επικαιρότητα