Πολιτική

Βούτσης: «Συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο ακόμη και από τον χώρο της κεντροδεξιάς»

Ακούστε το άρθρο

Για πολιτικές συναινέσεις με προοδευτικό πρόσημο, ανεξαρτήτως κομματικής ταμπέλας, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Οι Κάππα Κάππα” , με την Βούλα Κεχαγιά και τον Μανώλη Κοττάκη.

Ο κ. Βούτσης δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο συνεργασιών με πρόσωπα του κεντροδεξιού χώρου, τα οποία έχουν στηρίξει, όπως είπε, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, τόνισε ότι δεν θα αφορά στον βασικό πυρήνα της κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής της κ. Παπακώστα στο νέο υπουργικό σχήμα απέφυγε να τοποθετηθεί: “Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο”, είπε χαρακτηριστικά.

Αλλαγές στα όργανα του κόμματος και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους προανήγγειλε ο Ν. Βούτσης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη όλο και καλύτερου συντονισμού στο έργο της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μετρημένη αισιοδοξία, μετά την μετά την έξοδο από το μνημόνιο αλλά και με φόντο τις χθεσινές δηλώσεις Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ περί ηττοπάθειας, ενώ αποκάλυψε ότι η πρόταση Τσίπρα στον Πάνο Σκουρλέτη για την θέση του γραμματέα είχε γίνει από τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι έως το τέλος του έτους πρέπει να αρχίσει η διαδικασία.

Όλη η επικαιρότητα