Ελλάδα

Βρήκαν χασισοφυτεία 14 επιπέδων με 2.650 δενδρύλλια στον Πλατανιά

Tα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με διάφορα άλλα ευρήματα που εξετάζονται και ενδέχεται να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις… δάσους είχε πάρει η τεράστια χασισοφυτεία με τα χιλιάδες δενδρύλλια που είχαν στήσει άγνωστοι, όχι σε ένα και δυο επίπεδα, αλλά σε… 14 ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε μια δυσπρόσιτη περιοχή του Δήμου Πλατανιά, καλυμμένη από πυκνή βλάστηση!

Η… πολλαπλή φυτεία εντοπίστηκε κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης εξερεύνησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, του Τ.Α.Ε. και της Ο.Π.Κ.Ε.. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στους χώρους της καλλιεργούνταν συνολικά 2.650 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως τριών μέτρων, σε στάδιο πλήρους ανάπτυξης!

Μετά από πολύωρες προσπάθειες, τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με διάφορα άλλα ευρήματα που εξετάζονται και ενδέχεται να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών, για την ταυτοποίηση των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα