Ηλεία

Βραβείο από τον Βασίλη Κικίλια στο ΚΥ Γαστούνης

Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Υγείας Γαστούνης επιβράβευσε ο υπουργός Υγείας Βασίλειος Κικίλιας για την επίτευξη της υψηλότερης εμβολιαστικής κάλυψης (100,00%) εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας κατά της γρίπης την περίοδο 2019-2020.

Ο φάκελος που έφθασε την περασμένη Δευτέρα στο ΚΥ Γαστούνης, στο γραφείο της διευθύντριας  κ. Στεφανίας Βουλιώτη περιείχε το βραβείο σε έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Οι επαγγελματίες υγείας του ΚΥ Γαστούνης και ιδιαίτερα η διευθύντριά του έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι αφού ανταποκρίνονται στην αποστολή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δίνουν το παράδειγμα και στους άλλους συναδέλφους τους, κάποιοι από τους οποίους δυστυχώς αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τον αντιγριππικό εμβολιασμό.

Η διευθύντρια κ. Στεφανία Βουλιώτη με αφορμή την βράβευση δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Ο εμβολιασμός στους επαγγελματίες υγείας είναι απαραίτητος. Ο ρόλος του είναι διττός αφού αφορά στην προφύλαξη των ιδίων καθώς και των οικογενειών τους από μεταδοτικά νοσήματα αλλά και του ευάλωτου πληθυσμού που φροντίζουν. Ελάχιστοι επαγγελματίες υγείας  δυσπιστούν απέναντι στον αντιγριππικό εμβολιασμό και στα δυνητικά του οφέλη. Όμως η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού έχει τεκμηριωθεί καθώς μειώνει την πιθανότητα νόσησης από ιό και μειώνει την θνησιμότητα σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Ο εμβολιασμός επίσης μειώνει τις απουσίες επαγγελματιών υγείας λόγω ασθενείας από την εργασία τους καθώς και το αντίστοιχο οικονομικό κόστος που αυτό συνεπάγεται.   Η εμβολιαστική κάλυψη στο ΕΣΥ  έχει ενταθεί, γεγονός που καταδεικνύει, την μεθοδική προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για την μεγιστοποίηση των εμβολιαστικών ωφελειών,  το συστηματικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΟΔΥ και την εμπέδωση από το προσωπικό υπηρεσιών υγείας,  της αυτοπροστασίας αλλά και της αίσθησης ευθύνης έναντι των ασθενών. Εμείς οι επαγγελματίες υγείας οφείλουμε πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα»

Όλη η επικαιρότητα