Ελλάδα

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες ανατολικά της Κρήτης – Τρεις νεκροί και 53 διασωθέντες

Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, μετά τη βύθιση σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό  μεταναστών και προσφύγων, που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί τουλάχιστον 53 μετανάστες και πρόσφυγες ενώ έχουν περισυλλεγεί και τρεις σοροί. Σύμφωνα με το cretalive.gr οι διασωθέντες μεταφέρονται στην Κάρπαθο.

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο της διάσωσης.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ αναμένεται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνει σε σκάφος με άλλα άτομα, το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα