Ελλάδα

Βόλος: Δραματική έκκληση του προέδρου γηροκομείου προς τους υπαλλήλους – Ανεμβολίαστοι οι 35 από τους 55 εργαζόμενους

Ακούστε το άρθρο

Δέκα τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στο γηροκομείο – Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ανένδοτοι στο θέμα του εμβολιασμού

Σε καθεστώς αυξημένου συναγερμού βρίσκεται το γηροκομείο Βόλου, όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στα 10.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τις μολύνσεις που έχουν διαγνωστεί, οι έξι αφορούν σε ηλικιωμένους και οι τέσσερις σε εργαζόμενους, όμως όλοι τους εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Το γεγονός ότι πολλοί από το προσωπικό αρνούνται να εμβολιαστούν διαβεβαιώνει, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος.

Την ίδια στιγμή, ανεμβολίαστοι είναι 35 από τους 55 εργαζόμενους, που σημαίνει πως μόνο οι 20 έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Πάνου, κάποιοι επικαλούνται προβλήματα υγείας για να μην εμβολιαστούν και ορισμένες γυναίκες κυοφορούν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου διαμηνύει ότι με τη βοήθεια ειδικών διαξάγονται συζητήσεις με σκοπό την πειθώ για τον εμβολιασμό. Ανένδοτα, όμως, όπως επισημαίνει, εμφανίζονται περίπου 25 άτομα, και μάλιστα τονίζουν ότι θα προσφύγουν σε νομικές διαδικασίες για να μην εμβολιαστούν.

Ο κ. Πάνος απευθύνει έκκληση σε όλους τους υπαλλήλους του να εμβολιαστούν γιατί διαφορετικά οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να χάσουν την ανοσία τους
.

Επισημαίνει, δε, πως λόγω των κρουσμάτων και της καραντίνας στην οποία υποχρεούνται να μπουν οι επαφές των φορέων του ιού, το γηροκομείο μένει χωρίς χέρια.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα