Ελλάδα

Βόλος: Χρυσαυγίτης πατέρας μήνυσε τον γιο του επειδή είναι αναρχικός

Ακούστε το άρθρο

Μια αλλόκοτη οικογενειακή ιστορία εκδικάστηκε αυτήν την εβδομάδα στον Βόλο, καθώς άνδρας ηλικίας 64 ετών μήνυσε τον γιο του ηλικίας 35 ετών για κλοπή λόγω… πολιτικών φρονημάτων και μάλιστα χωρίς να έχει καν επαρκείς αποδείξεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», από τον 64χρονο κλάπηκε το ποσό των 815 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, και αυτός κατηγόρησε το ίδιο του το παιδί.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αθώωσε τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών. Η σύγκρουση μεταξύ των δύο δεν άργησε να φανεί. Όμως το σοκαριστικό είναι οι λόγοι. Ο 35χρονος σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι ο πατέρας του είναι χρυσαυγίτης, ενώ ο ίδιος αναρχικός!

Το χρονικό

Ο 35χρονος κατηγορούταν ότι μεσημεριανή ώρα στις 10 Ιουνίου 2019 μπήκε στο πατρικό του και έκλεψε από την τσέπη παντελονιού του πατέρα του σεβαστό ποσό που εκείνος είχε για λόγους υγείας.

Εξεταζόμενος στο δικαστήριο, ο 64χρονος είπε ότι συγκέντρωνε τα χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τα μάτια του. Ερωτηθείς αν είχε δει ο ίδιος τον γιο του να μπαίνει στο σπίτι απάντησε αρνητικά, όμως επισήμανε ότι τον είχαν δει άλλοι και συγκεκριμένα γείτονάς του.

Το δικαστήριο κάλεσε στη συνέχεια σε απολογία τον 35χρονο, ο οποίος όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήταν εκείνος που είχε αρπάξει τα χρήματα. Μάλιστα, είπε ότι είχε αποδείξεις για το τι έκανε εκείνο το μεσημέρι τονίζοντας ότι βρισκόταν στο σπίτι της μητέρας της συντρόφου του με την οποία πλέον περιμένουν παιδί.

Ο κατηγορούμενος τόνισε ότι η πεθερά του αντιμετωπίζει προβλήματα και είναι κατάκοιτη. Στον ισχυρισμό του υποστηριζόταν διά βοής από τη σύντροφό του που παρακολούθησε τη δίκη.

Έχασε τη δίκη ο χρυσαυγίτης πατέρας

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε αμφιβολίες για το ποιος ήταν πραγματικά ο κλέφτης για να καταδικάσει τον κατηγορούμενο.

Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν αποδείξεις για ενοχή του 35χρονου. Εκανε λοιπόν μία ύστατη προσπάθεια για να επιλύσει την οικογενειακή διαφορά ειρηνικά πριν ανακοινώσει την απόφασή του για απαλλαγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δικαστήριο προσπαθεί να μεσολαβήσει για να εξομαλύνει διαφορές με ειρηνικό τρόπο, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος.

Όταν απευθύνθηκε στον 35χρονο για να ενημερωθεί για τα αίτια της σύγκρουσης, εκείνος την απέδωσε στα πολιτικά τους φρονήματα.

Όλη η επικαιρότητα