Ηλεία

Β. Γιαννόπουλος για Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Η ώρα του «κόκκινου» πλησιάζει»

Ακούστε το άρθρο

Την ένταξη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο “κόκκινο” εξετάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Βασίλη Γιαννόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου. Τα παραπάνω δήλωσε χθες μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ, ο κ. Βασίλης Γιαννόπουλος

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας και θα μιλήσω για την περιοχή μας, για την Ηλεία, και κυρίως για τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από 25 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα έχουμε, αν δεν κάνω λάθος, 46-47 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να εκτοξευθεί και να πάμε σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς. Το επικίνδυνο και το άσχημο είναι ότι από την πολύ αυστηρή ιχνηλάτηση που γίνεται, προκύπτει ότι μέσο όρο αυτά τα κρούσματα έχουν στενές επαφές που κυμαίνονται γύρω στο τρία με τέσσερα. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι ένας αριθμός εξαιρετικά επίφοβος για την εξέλιξη της όλης κατάστασης. Και γι΄αυτό το λόγο θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους πολίτες της Ηλείας και κυρίως  στους κατοίκους του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ ότι αυτή η κατάσταση μας έχει κουράσει όλους. Μας έχει φέρει στα όριά μας ψυχολογικά, οικονομικά και κοινωνικά, Θεωρώ, όμως ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να αναλογιστούμε τον κίνδυνο που υπάρχει, τους κινδύνους που υπάρχουν, να δείξουμε μια στάση υπεύθυνη, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Και ο κ. Γιαννόπουλος συνέχισε:«Δεν πρέπει να ξεφύγει με τίποτα η κατάσταση. Η περιοχή της Βάρδας της Μανωλάδας και γενικά η περιοχή του δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης γειτνιάζει με την Αχαϊα, όπου παρατηρείται και μία μεγάλη μετακίνηση του πληθυσμού προς το αστικό κέντρο της Πάτρας, η οποία κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή βράζει, είναι στο κόκκινο και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Γι΄αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτό το κύμα να μετακινηθεί στην Ηλεία και σε άλλους δήμους».

«Σήμερα είχα αλλεπάλληλες επικοινωνίες τόσο με την δήμαρχο, τον κ. Λέντζα, με τον οποίο έχω άριστη συνεργασία και ενημερώνομαι σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Παπαγεωργίου, στον οποίο έχω μεταφέρει την κατάσταση, είναι γνώστης διότι έχει τις αναλύσεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η εισήγησή μου προς αυτόν, την οποία και συμμερίζεται,  είναι ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης να μπει στο  κόκκινο. Και όπως με ενημέρωσε αυτό θα τεθεί αύριο στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Όλη η επικαιρότητα