Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Β. Γιαννόπουλος: Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, για την επαναλειτουργία της Σιδηροδρομικής Γραμμής «Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση επαναφορά των δρομολογίων, στην σιδηροδρομική γραμμή «Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία», ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, η οποία κοινοποιείται στον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών, στον Γ.Γ του Υπουργείου και στις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ και τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο  κ.Γιαννόπουλος, στην επιστολή του, μεταφέρει τους φόβους και τις ανησυχίες των κατοίκων της Ηλείας – οι οποίοι εξυπηρετούνται από την εν λόγω γραμμή για τις μετακινήσεις τους (εργασία, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, φροντιστήρια, αγορά κλπ) – για τη μη επαναφορά, μέχρι σήμερα, των τακτικών δρομολογίων, τα οποία ανεστάλησαν στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας. Παράλληλα, περιγράφει την αγωνία των επαγγελματιών των τριών  παραπάνω περιοχών, αφού κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πέραν των τακτικών, προγραμματίζονταν και εκτελούνταν επιπλέον δρομολόγια για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας και των τουριστών. Τονίζει  μάλιστα πως, η αναμενόμενη επανάκαμψη του τουριστικού κλάδου το φετινό καλοκαίρι, έπειτα από μια μακρά περίοδο ύφεσης λόγω της πανδημίας, καθιστά απολύτως αναγκαία την άμεση επαναλειτουργία της Γραμμής, και ζητά τις ενέργειες του κ. Καραμανλή για την ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος.

Αναφερόμενος στον ιστορικό χαρακτήρα της Σιδηροδρομικής Γραμμής Κατακόλου- Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Γιαννόπουλος, σημειώνει τέλος, ότι, η επαναλειτουργία αλλά και η αναβάθμισή της, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της ζωής του τόπου.

Όλη η επικαιρότητα