Αθλητισμός

Γαλατασαράι: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο παίκτες της «Τσιμ Μπομ»

Ακούστε το άρθρο

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έρχεται λίγες μέρες μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με την άφιξη της τουρκικής ομάδας στην Αθήνα καθώς οι αρχές δεν έκαναν δεκτά τα PCR που προσκόμισαν στο «Ελ. Βενιζέλος»

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν σήμερα δύο ποδοσφαιριστές της Γαλατασαράι. Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής ομάδας «σήμερα υποβλήθηκαν ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο σε PCR test. Το αποτέλεσμα ήταν δύο παίκτες μας να βρεθούν θετικοί. Ήδη έχει εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ποδοσφαιριστές τέθηκαν σε καραντίνα».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 13 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένος ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την τουρκική ομάδα αλλά αναβλήθηκε καθώς οι ιθύνοντες της «Τσιμ Μπομ» τη Δευτέρα φτάνοντας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το υγειονομικό πρωτόκολλο και παραλίγο να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο. Αφότου αρνήθηκαν  τράβηξαν το σχοινί με ανακοινώσεις και εν τέλει αποχώρησαν.

Γαλατασαράι: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο παίκτες της «Τσιμ Μπομ»
Όλα ξεκίνησαν όταν η τουρκική ομάδα ποδοσφαίρου προσγειώθηκε στην Αθήνα προκειμένου να δώσει φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στο «Ελ. Βενιζέλος» τους ενημέρωσαν πως δεν γίνονται δεκτά τα PCR τεστ που έφερε η αποστολή μαζί της και θα έπρεπε να υποβληθούν σε νέα rapid tests. Αυτό, όμως, δεν έγινε δεκτό από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι» που έφτασε μέχρι την έκδοση ανακοίνωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η αποστολή της Γαλατά περίμενε 1,5 και πλέον ώρα να διευθετηθεί το ζήτημα, κάτι που τονίζεται πως δεν συνέβη και πως πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο η αποστολή της Γαλατά είχε τεστ τις τελευταίες 72 ώρες, γεγονός που δεν έγινε δεκτό από τις ελληνικές Αρχές. Επιπλέον η Τουρκία είναι χώρα όπου πάντα σύμφωνα με το πρωτόκολλο όσοι έρχονται από εκεί στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test. Με βάση αυτό ζητήθηκε από τα μέλη της αποστολής να υποβληθούν σε rapid test αλλά αυτοί αρνήθηκαν επικαλούμενοι τα PCR που είχαν.

Σύμφωνα με το TRThaber, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε για ταλαιπωρία και κακομεταχείριση της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου σχολίασε μέσω Twitter το «μπλόκο» στην αποστολή της Γαλατασαράι, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη στάση της ελληνικής πλευράς, πολιτικοποιώντας ουσιαστικά ένα ζήτημα που αφορούσε υγειονομικούς κανόνες.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα