Ηλεία

Γαστούνη: Ενέργειες για παραμονή της Τρ. Πειραιώς

Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα 64 καταστήματα που κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα βρίσκεται στη Γαστούνη, είδηση που εκτός από τον δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο ο οποίος είχε επικοινωνήσει προ ημερών με την διοίκηση της Πειραιώς, κινητοποίησε και τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν έκτακτη συνέλευση στο προαύλιο της Παναγίας Καθολικής το βράδυ του Σαββάτου.

Θέμα της συνέλευσης ο συντονισμός ενεργειών ώστε να παραμείνει το υποκατάστημα στη Γαστούνη.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος, όπως έγινε πριν ένα χρόνο και με το αντίστοιχο κατάστημα Βαρθολομιού, θα προκαλέσει προβλήματα στην οικονομική ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αφού οι συναλλασσόμενοι θα υποχρεούνται να μετακινούνται στην Αμαλιάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα είναι ο Δήμος Πηνειού να ορίσει ραντεβού με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα και παρόντες να είναι εκπρόσωπος του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης καθώς και οι βουλευτές του νομού.

Στη συνέλευση το παρόν εκτός από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου κ. Φώτη Κορδοπάτη και τα μέλη, έδωσαν: ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου κ. Δ. Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ Δ. Γεωργιόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Α. Τσαουσάκης, ο τέως δήμαρχος κ. Α.Καστρινός, ο πρ. δήμαρχος Τραγανού κ. Γ. Γιαννακόπουλος, ο Γ. Σαϊτάς, πρώην συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα