Ηλεία

Γαστούνη: Επιμνημόσυνος Δέηση εις μνήμην Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Γερμανό

Ακούστε το άρθρο

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης  Επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμην του Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου,από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Γερμανό συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του ιερού ναού.

Συμπροσευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής του ανθρώπου που προσέφερε τα μέγιστα στην Επιστήμη και την Κοινωνία, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Α. Μαρίνος, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος, ο γεν. Γραμματέας του Δήμου κ.Στ. Στεφανόπουλος,  ο τ. δήμαρχος  κ. Κώστας Λούρμπας, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Παναγούλιας, η πρόεδρος της ΤΚ κ. Μαρία Μητσοπούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της Γαστούνης.

Για την ζωή, την επιστημονική και κοινωνική προσφορά του εκλιπόντος μίλησαν ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος και ο τ. δήμαρχος Γαστούνης κ. Κώστας Λούρμπας, ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του.

Ο Δήμος Πηνειού,αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, με απόφαση που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα τιμήσει δεόντως έναν άντρα του διαμετρήματος του Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου για την πολυεπίπεδη προσφορά του στην επιστήμη και την κοινωνία.

All-focus

Η κηδεία του Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Όλη η επικαιρότητα