Εκπαίδευση Ηλεία

Γαστούνη: Τι θα γίνει με τους 171 μαθητές – Αναμένεται οριστική απόφαση

Ακούστε το άρθρο

Κλειστό θα παραμείνει το σχολικό έτος 2018-2019 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που θα ξεκινήσουν πιθανότατα εντός του έτους.

«Οι 171 μαθητές του σχολείου θα κληθούν να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Γαστούνης σε απογευματινή βάρδια». Αυτό προκρίνεται ως μοναδική λύση στην παρούσα φάση ενώ αναμένονται αντιδράσεις από τους γονείς, αφού θα είναι το μοναδικό δημοτικό σχολείο του νομού που θα λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια.

Το θέμα απασχόλησε εκτός ημερησίας διατάξεως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πηνειού. Η λύση να λειτουργήσει το Γυμνάσιο Καβασίλων απορρίπτεται γιατί το κτίριο είναι μικρό, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα λόγω χώρου να φιλοξενηθούν οι μαθητές στο 1ο δημοτικό σχολείο Γαστούνης. Η σχολική χρονιά ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει σύντομα να ανακοινωθεί η οριστική απόφαση.

Στο μεταξύ για την επισκευή του 2ου δημοτικού έχει βρεθεί ήδη από τον Δήμο Πηνειού κονδύλι ύψους 600.000 ευρώ ενώ σύντομα θα βρεθεί και το επιπλέον ποσό που απαιτείται, ύψους 200.000 ευρώ. Κώστας Ζαφειρίου

Όλη η επικαιρότητα