Γ Εθνική

Γ’Εθνική: Ο 9ος όμιλος με την γλώσσα των αριθμών

Ακούστε το άρθρο

Πριν την έναρξη, οι περισσότεροι έκαναν λόγο για το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και οι τέσσερις αγωνιστικές που πρόλαβαν να παιχτούν στον 9ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχουν ήδη αρχίσει να επιβεβαιώνουν αυτόν τον χαρακτηρισμό

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα, όμως με αφορμή τη διακοπή μπορούμε να δούμε με την βοήθεια της «Γνώμης» κάποια ενδιαφέρονται στατιστικά στοιχεία για τα όσα έχουμε δει έως τώρα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως μετά το πέρας μόλις 4 αγώνων καμία ομάδα δεν έχει το απόλυτο ενώ από εκεί και πέρα έξι ομάδες παραμένουν αήττητες και μία μόλις ομάδα δεν έχει ούτε έναν βαθμό.

 

Έξι ομάδες αήττητες

Παναιγιάλειος, Ναυπακτιακός Αστέρας, Ζάκυνθος, ΠΑΟ Βάρδας, Διαγόρας και Αίας Γαστούνης παραμένουν αήττητοι. Οι Βραχνιώτες και ο Αίας να έχουν δύο αγώνες λιγότερους, ενώ ο Ναυπακτιακός έχει πραγματοποιήσει το ρεπό του. Όσον αφορά στην ομάδα που ακόμα δεν έχει πάρει βαθμό, είναι το Διαβολίτσι και αυτό το στατιστικό βγαίνει από τις δύο μόλις αναμετρήσεις που έχει κάνει.

 

Οκτώ γκολ σε τρία ματς

Σε τρία παιχνίδια συν το ρεπό που έχει πραγματοποιήσει ο Ναυπακτιακός Αστέρας διαθέτει μέχρι στιγμής την καλύτερη επίθεση έχοντας πετύχει 8 τέρματα συνολικά. Αντίθετα την χειρότερη επίθεση διαθέτουν το Τσιλιβί έχοντας παίξει όλους τους αγώνες (1 γκολ) και το Διαβολίτσι (1 γκολ) έχοντας παίξει δύο αγώνες.

 

Οι Ηλείοι την καλύτερη άμυνα

Όπως γράψαμε και στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, δύο είναι οι ομάδες που διαθέτουν την καλύτερη άμυνα μέχρι στιγμής. Ο ΠΑΟ Βάρδας που έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια έχοντας δεχτεί μόλις ένα τέρμα και ο νεοφώτιστος Αίας Γαστούνης, ο οποίος όμως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

 

 Βλασσόπουλος και Νάκας τα χατ – τρικ

Δύο ποδοσφαιριστές έχουν σημειώσει χατ τρικ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πρόκειται για τον έμπειρο ποδοσφαιριστής του Διαγόρα Βλασόπουλο και τον επίσης πολύπειρο άσο του Ναυπακτιακού Νάκα. Ο Βλασόπουλος «χτύπησε» τρεις φορές την εστία του Τσιλιβί ενώ ο Νάκας πέτυχε τρία γκολ στο εκτός έδρας ματς λίγο πριν από την διακοπή στο «Φ. Αραβαντινός» κατά της Θύελλας Πατρών.

 

Τρία τα πέναλτι

Τρία γκολ έχουν σημειωθεί από τα 11 βήματα τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Το ένα το έχει κερδίσει ο Διαγόρας στο ματς με το Τσιλιβί, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βλασόπουλος, και τα άλλα δύο τα έχει κερδίσει η Ζάκυνθος στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Διαγόρα τα οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Κούνια.

 

Σκοράρουν οι γηπεδούχοι

Στον 9ο όμιλο τον πρώτο λόγο έχουν μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν σημειώσει σε τέσσερις αγωνιστικές 26 γκολ έναντι των φιλοξενούμενων που έχουν πετύχει τα υπόλοιπα 19 γκολ.

Κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι επιταχύνονται 2,25 τέρματα ενώ τα περισσότερα γκολ έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο, 25 τον αριθμό σε αντίθεση με 20 γκολ που έχουν μπει στο α’ μέρος.

 

«Μιλάει» η έδρα

Σε 20 αναμετρήσεις μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει 8 νίκες, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις τέσσερις. Το αγαπημένο σκορ των ομάδων είναι το 1-1 που έχει σημειωθεί σε τέσσερις συναντήσεις, ενώ ακολουθεί το 0-0 που έχει εμφανιστεί σε τρεις.

 

Οι μεγαλύτερες νίκες

Τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη την έχει σημειώσει ο Διαγόρας Βραχνεΐκων εντός έδρας κόντρα στο Τσιλιβί με σκορ 4-0. Αντίθετα, την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη έχει ο Ναυπακτιακός Αστέρας έχοντας συντρίψει με 5-2 την Θύελλα Πατρών.

 

Γκάτσης και Νάκας την πρωτιά στους σκόρερ

Από τέσσερα τέρματα έχουν σημειώσει ο Γκάτσης του Παναιγιαλείου και ο Νάκας του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Αναλυτικά:

4 ΓΚΟΛ: Γκάτσης (Παναιγιάλειος), Νάκας (Ναυπακτιακός Αστέρας)

3 ΓΚΟΛ: Βλασόπουλος (Διαγόρας), Κουλούρης (Αίας), Κούνια (Ζάκυνθος).

2 ΓΚΟΛ: Ζώντος (Ζάκυνθος), Μπράτι (Παλληξουριακός), Σταυρόπουλος (Ναυπακτιακός), Χριστόπουλος (Παναιγιάλειος).

1 ΓΚΟΛ: Αλεξανδρής (Διαγόρας), Βέλλης (Πάμισος), Βαρδάκας (Εθνικός Σκ.), Γεωργιόπουλος (Πάμισος), Γραμματικόπουλος (Αχαϊκή), Εσκουρέδο (Ναυπακτιακός), Κονίδας (Ναυπακτιακός), Μαρκάτος Παλληκουριακός), Μαρούδας (Τσιλιβί), Μουλιάτος (Διαβολίτσι), Νικολακόπουλος (Εθνικός Σκ.), Ντίνος (Θύελλα), Πανίτσας (Θύελλα), Παπαδόπουλος (Διαγόρας), Πολίτης (ΠΑΟ Βάρδας), Σούρμπης (Ζάκυνθος), Σταυρόπουλος (Διαγόρας), Τσικγρήλας (Θύελλα), Φιλόπουλος (Πάμισος).

Η βαθμολογία μέχρι την στιγμή της διακοπής

Παναιγιάλειος              8     6-4

Ναύπακτος                  7     8-3

Ζάκυνθος                    6      6-4

ΠΑΟ Βάρδας              6    2-1

Αχαϊκή                        5     1-2

Αίας Γαστούνης          4     3-1

Διαγόρας Βραχνεΐκων 4      6-2

Πάμισος Μεσσήνης    4      3-3

Παλληξουριακός         3      3-4

Εθνικός Σκουλικάδου  3     2-2

Θύελλα Πατρών          1     3-7

Τσιλιβί                         1      1-8

Διαβολίτσι                   0     1-4

* Δεν έχουν γίνει κι εκκρεμούν οι αγώνες: Διαγόρας Βραχνεΐκων – Αίας Γαστούνης, Αίας Γαστούνης – Διαβολίτσι, Εθνικός Σκουλικάδου – Διαγόρας Βραχνεΐκων, Διαβολίτσι – Εθνικός Σκουλικάδου

* Ρεπό έχουν κάνει: Ναύπακτος, Θύελλα, Παλληξουριακός, Πάμισος

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Όταν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση η επόμενη αγωνιστική (5η) αποτελείται από τις εξής αναμετρήσεις:

Παναιγιάλειος-Αίας Γαστούνης

Παλληξουριακός-Θύελλα Πατρών

Εθνικός Σκουλικάδου-Ζάκυνθος

Πάμισος-Ναυπακτιακός Αστέρας

ΑΟ Τσιλιβί-ΑΟ Διαβολιτσίου

ΠΑΟ Βάρδας-Διαγόρας Βραχνεΐκων

Ρεπό: Αχαϊκή

 

Όλη η επικαιρότητα