Ηλεία Υγεία

Γενικό Νοσοκομείο Πύργου: Μεγάλο ενδιαφέρον ιατρών, πλην της παθολογικής…

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί και πριν από το Πάσχα να έχουμε θετικές ειδήσεις όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας με νέο ιατρικό προσωπικό.

Όπως έγινε γνωστό, η προκήρυξη προχωράει κανονικά από το Υπουργείο Υγείας και ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ιατρούς, σχεδόν για όλες τις θέσεις, ειδικά για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, εκτός από την παθολογική κλινική, όπου δυστυχώς οι πληροφορίες λένε ότι το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.

Η παθολογική κλινική πού είναι από τις πιο κρίσιμες για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, λόγω των γνωστών γεγονότων, είναι πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να στελεχωθεί άμεσα με γιατρούς, αφού η κατάσταση που επικρατεί σε αυτή δεν επιτρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Αντίθετα για τις άλλες κλινικές, όπως την ορθοπεδική, την χειρουργική, αλλά και την Ουρολογική, το ενδιαφέρον είναι έντονο από ιατρούς, οι οποίοι θέλουν να προσληφθούν σε αυτές και αναμένεται να καλυφθούν όλες οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί.

Για την παθολογική κλινική του Πύργου και την αδυναμία της να προσελκύσει ιατρούς, θα πρέπει να δοθούν από την Πολιτεία ειδικά κίνητρα, αφού η … κακή φήμη που έχει βγάλει, δεν επιτρέπει στο ιατρικό προσωπικό να την δηλώνει μέσα στις πρώτες του προτιμήσεις.

Και αν δεν υπάρξουν σοβαρά κίνητρα που την πολιτεία, πολύ δύσκολα θα έχουμε άμεσα λύσεις στη στελέχωση της κλινικής με γιατρούς, πού είναι απόλυτα αναγκαίοι, ιδίως αυτήν την περίοδο, όπου έχουμε το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όλη η επικαιρότητα