Ευρώπη

Γερμανία: 42 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Συγκλονιστικά πλάνα από την καταστροφή (pic-vid)

Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η περιφέρεια του Έουσκιρχεν (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) έχει πληγεί ιδιαίτερα και 15 άνθρωποι έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως «δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα πτώματα».

Παράλληλα τουλάχιστον 70 άνθρωποι εξακολουθούν ακόμη να αγνοούνται από τις πλημμύρες που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε αυτά τα κρατίδια στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία του Κόμπλεντς, 18 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ – Αρβάιλερ, η οποία βρίσκεται κοντά στον ποταμό Αρ που υπερχείλισε έπειτα από τη σφοδρή βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ τα θύματα έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία. Στην περιοχή Αντενάου καταστράφηκαν έξι σπίτια κατά τη διάρκεια της νύχτας και πολλά ακόμη θεωρούνται ασταθή.

Η Αστυνομία καλεί επανειλημμένα τον κόσμο να παραμείνει σε ασφαλή σημεία, προειδοποιώντας για κατεστραμμένους δρόμους και γέφυρες, ενώ ζητάει από τους κατοίκους της περιοχής να σεβαστούν την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων και να μην εμποδίζουν το έργο τους.

Συγκλονισμένη η Μέρκελ

«Συγκλονισμένη» από την καταστροφή που πλήττει τη δυτική Γερμανία δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των νεκρών και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των αγνοουμένων, ενώ ευχαρίστησε «από τα βάθη της καρδιάς» της τους «πολλούς ακούραστους διασώστες και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» που επιχειρούν στην περιοχή.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα