Κόσμος

Γερμανός ΥΠΕΞ: Σοκαριστικός ο αριθμός των άμαχων θυμάτων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ακούστε το άρθρο

Τη δυσφορία του για τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και για τους άμαχους μεταξύ των θυμάτων εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Τη δυσφορία του εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σχετικά με τις πληροφορίες για τα θύματα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και άμαχοι, κατά την πρόσφατη έξαρση εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Νωρίτερα, ο Μάας πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τον ομόλογό του στη Βόρεια Μακεδονία, Μπουτζάρ Οσμάνι.

«Συζητήσαμε επίσης τις ανησυχητικές εξελίξεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή, που σημαίνει τη μάχη μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Εκατοντάδες νεκροί, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμάχων. Αυτοί είναι σοκαριστικοί αριθμοί» δήλωσε ο Μάας σε συνέντευξη τύπου μετά τις συνομιλίες.

Ο Γερμανός υπουργός προέτρεψε την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών σε πόλεις και χωριά ενώ παράλληλα κάλεσε τις πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ.

Η έναρξη των εχθροπραξιών

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν έθεσαν ο ένας τον άλλον υπεύθυνο για στρατιωτικές προκλήσεις στην επίμαχη περιοχή.

Το Μπακού ανακοίνωσε ότι οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν βομβαρδίσει οικισμούς στη γραμμή επαφής στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα, το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπέστη αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.

Την ίδια ημέρα, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η Αρμενία κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και γενική κινητοποίηση. Το Αζερμπαϊτζάν αν και αρχικά ανακοίνωσε πως δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη, αργότερα άλλαξε γνώμη και κήρυξε μερικό στρατιωτικό νόμο και μερική κινητοποίηση.

via

Όλη η επικαιρότητα