Αθλητισμός Ελλάδα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πάντα νιώθαμε Έλληνες» – Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του (Pics)

Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το “παρών” στην τελετή τιμητικής πολιτογράφησης της μητέρας του, Βερόνικα, και του μικρότερου αδερφού του, Άλεξ, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο κι ο Άλεξ Αντετοκούνμπο πολιτογραφήθηκαν Έλληνες κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, προκειμένου να δώσει το “παρών” στην ορκωμοσία.

Ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής παρακολούθησε την τελετή δίπλα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τράβηξε, μάλιστα, βίντεο, τη στιγμή που η μητέρα του κι μικρότερος αδερφός του υπέγραφαν.


Κατά την έξοδο του με την οικογένεια του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “πάντα νιώθαμε Έλληνες”.

«Θερμά συγχαρητήρια, είστε τώρα όλη η οικογένεια Έλληνες πολίτες. Κι επειδή έχουμε πει πολλά πράγματα για τα παιδιά και πόσο περήφανους μας έχουν κάνει, θα ήθελα να πω μία κουβέντα για την κυρία Βερόνικα, για το γεγονός ότι μεγαλώσατε καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ μαζί σας και ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ υπερήφανος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

«Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οπότε, και πάλι, Γιάννη, Άλεξ, κυρία Βερόνικα, πολλά συγχαρητήρια».

Μετά την ορκωμοσία ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Βερόνικα, τον Γιάννη και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο και συζήτησαν για την Ελλάδα και την Αμερική, για τους δύσκολους καιρούς που πέρασε η οικογένεια, την αγαπη για το μπάσκετ, το NBA, την Εθνική Ελλάδας και την κινηματογραφική ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην χώρα μας.

Τα μέλη της οικογένειας ανέφεραν ότι σημαίνει πολλά γι’ αυτούς η σημερινή ημέρα, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει απευθυνόμενος στην Βερόνικα Αντετοκούνμπο: «Περάσατε πολύ δύσκολους καιρούς και πρέπει να νιώθετε υπερήφανη για εσάς και για τα παιδιά σας. Η ιστορία σας είναι μια ιστορία αισιοδοξίας».

Να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα δεχθεί στις 11.00 τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα