Αρθρογραφία

Για δουλειές και Πάσχα στο χωριό…

Ακούστε το άρθρο

Εμείς το αποφασίσαμε, κάναμε οικογενειακό συμβούλιο και με ομόφωνη απόφαση αποφασίσαμε πως την Μ. Δευτέρα φεύγουμε για το χωριό με έναν από τους πολλούς κωδικούς στο κινητό μας και με το Ε9 σε εκτύπωση, για να μην δυσκολεύουμε και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα .

 Έχουμε δουλειές στο χωριό, πολλές αγροτικές δουλειές βασικά, να οργώσουμε, να φρεζάρουμε, να σπείρουμε και να κλαδέψουμε, να λιπάσουμε και να κορφολογίσουμε και βέβαια, όσο περισσότερο μείνουμε όλο και κάποιες περισσότερες δουλειές θα έχουμε να κάνουμε.

Φρόντισε η σοφή πολιτεία μας, να μας επιτρέψει έμμεσα βέβαια, αλλά νόμιμα και σίγουρα νομότυπα να μας επιτρέψει, ώστε  να μπορούμε να πηγαίνουμε στα χωριά μας όποτε και για όσο χρόνο επιθυμούμε οι ίδιοι, να κάνουμε τις δουλειές μας και όποτε τελειώνουμε ή επιθυμούμε να επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα ή στις πρωτεύουσες για τα clickawayκαι για τα clickinshop.

Ετσι δεν αισθανόμαστε σαν σε καραντίνα , αισθανόμαστε ελεύθεροι , όπως περίπου ήμαστε και πριν, με την διαφορά βέβαια πως αρχίζουμε να συνηθίζουμε τα βοηθήματα του κράτους και αν ποτέ περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, μάλλον θα δυσκολευτούμε να προσαρμοστούμε σε συνθήκες εργασίας και παραγωγής, ώστε να πληρώσουμε πλέον τα προς το ζειν, αλλά και να αποδίδουμε στο κράτος τους προβλεπόμενους φόρους.

Όμως τώρα μην προτρέχουμε και μην προδικάζουμε το μέλλον, ας ζήσουμε τοπαρόν και ας ονειρευτούμε τις δύο βδομάδες στο χωριό, στην ταλαιπωρία των αγροτικών εργασιών που λέει ο λόγος και όχι μόνο, το λέει και το Ε9, επίσημο και νόμιμο χαρτί, που μας δίνει την δυνατότητα να γράφουμε τα εγκαταλελειμμένα χωράφια των γονιών μας, ως ιδιοκτησία μας ασφαλώς και μάλιστα, αν και ψευδώς  ότι τάχα μου έχει  ανάγκη από καλλιέργεια και περιποίηση.

Βέβαια η πολιτεία γνωρίζει ότι η ύπαιθρος είναι εγκαταλελειμμένη και μάλιστα με ευθύνη τας, αλλά  δέχεται ότι της δηλώνουμε και τούτο ως άλλοθι για την απόδοση εν μέρει της ελευθερίας μας  που μας στερεί ο κορωνοϊός, αυτός ο απρόβλεπτος και αναίτια εμφανισθείς εχθρός μας.

Και βέβαια δεν θα ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας τα ανάλογα selftest, έτσι τα λένε τελευταία και εμείς μάλλον καταλαβαίνουμε τι εννοούν, μας το εξηγούν και στο φαρμακείο, αν και πολλοί από εμάς αρνούνται να καταλάβουν την νέα γλώσσα που μας πλασάρουν, επιμένοντες στην γνωστή μας ελληνική.

Φεύγουμε λοιπόν την Μ. Δευτέρα για το χωριό για αγροτικές δουλειές νόμιμα και επίσημα και φυσικά και για Πάσχα στο Χωριό, με ότι αυτό συνεπάγεται.-

Όλη η επικαιρότητα