Μεσσηνία

Για δύσκολα σενάρια προετοιμάζεται το Νοσοκομείο Μεσσηνίας

Ακούστε το άρθρο

16 κρούσματα κορωνοϊού χθες στη Μεσσηνία, στους 23 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ακόμα μια «εφιαλτική» μέρα για τη χώρα μας καταγράφηκε χθες, με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού να σαρώνει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την περιοχή της Αττικής. Εξήντα θάνατοι προστέθηκαν στο μακάβριο απολογισμό που «εκτοξεύθηκε» το φθινόπωρο, ενώ οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας έφτασαν τους 480, με το ΕΣΥ να φτάνει στα «όριά» του. Επίσης, στην επικράτεια καταγράφηκαν 3.209 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Σε καθημερινή βάση και στη Μεσσηνία επιβεβαιώνονται νέα κρούσματα. Χθες, στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, προστέθηκαν άλλα 16… Την ίδια ώρα στην κλινική “covid-19” του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας νοσηλεύονται 23 ασθενείς, καθώς πέντε πήραν εξιτήριο χθες. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η πορεία της υγείας όσων έχουν νοσηλευτεί μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο της πόλης εξελίσσεται ομαλά και αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που ακολουθεί πιστά τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης ασθενών με “covid-19”.

Παράλληλα, οι 6 ΜΕΘ, αν χρειαστούν για ασθενείς του νέου ιού, είναι έτοιμες, ενώ να επαναλάβουμε ότι πλέον το νοσοκομείο προετοιμάζεται ακόμα και για τα πιο «δύσκολα» σενάρια.

Τις επόμενες μέρες δε, αναμένεται να γίνουν και τα εκτεταμένα “rapid test” σε εργάτες γης σ’ όλη τη Μεσσηνία με τη βοήθεια των Δήμων του νομού.

Πηγή: Θάρρος Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα