Πολιτική

Για την Πέμπτη αναβάλλεται η συνάντηση Δένδια Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Ακούστε το άρθρο

Αύριο Τετάρτη θα γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ – Τι είπαν Δένδιας-Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική τους επικοινωνία

Την Πέμπτη 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη.

Έπειτα από τηλεφώνημα του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμφωνήθηκε όπως  η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί μεθαύριο Πέμπτη 15 Απριλίου στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlüt Çavuşoğlu. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 19:00)».

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των κυρίων Δένδια και Τσαβούσογλου στην Άγκυρα θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Αύριο στην Κωνσταντινούπολη ο Δένδιας

Μπορεί η συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα να αναβλήθηκε για την Πέμπτη, όμως ο Νίκος Δένδιας δεν αλλάζει την προγραμματιζόμενη για αύριο μετάβασή του στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί στο Φανάρι με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Νίκος Δένδιας θα επιστρέψει στην Αθήνα για να λάβει μέρος, αύριο το απόγευμα, από την Αθήνα, σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ με θέμα το Αφγανιστάν.

Την Πέμπτη, ο Νίκος Δένδιας θα ταξιδέψει και πάλι στην Τουρκία, αυτή την φορά στην Άγκυρα, για τις προγραμματιζόμενες συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όλη η επικαιρότητα