Μεσσηνία

Για τις 5 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Π. Κωνσταντινέα

Ακούστε το άρθρο

Αναβολή για τις 5 Οκτωβρίου πήρε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, καθώς το δικαστήριο έκρινε επιβεβλημένη την παρουσία όλων των μαρτύρων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας με χειροπέδες, ενώ μετά την αναβολή αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναβολή

Από την έναρξη της διαδικασίας δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής από το δικηγόρο Άγγελο Βλαχονικολό, ενώ και από την πλευρά της υπεράσπισης εκφράσθηκε η πρόθεση να ζητηθεί αναβολή εκδίκασης, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για μελέτη της δικογραφίας.
Ωστόσο, το δικαστήριο στη συνέχεια διαπίστωσε την απουσία μαρτύρων και αποφάσισε την αναβολή εκδίκασης μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, προκειμένου να παραστούν.

Από τη διαδικασία απουσίαζε και ο βουλευτής, με το δικηγόρο του να δηλώνει πως επιθυμεί να παραστεί στην εκδίκαση.

Δήλωση δικηγόρων

Αμέσως μετά την αναβολή οι δικηγόροι Σπύρος και Φώτης Λαπιώτης, που εκπροσωπούν τέσσερις από τους κατηγορουμένους, δήλωσαν από κοινού: «Είναι προφανές από την πλευρά μας ότι καταδικάζουμε τη βία, καθώς όμως και οποιαδήποτε μορφή κατάχρησης της εξουσίας, προασπιζόμενοι πάντα το Σύνταγμα και τους νόμους. Εδώ πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό, που δεν έχει σε καμία περίπτωση την έκταση που του δίνεται. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ξεκάθαρα για πολιτικές σκοπιμότητες. Τους ισχυρισμούς μας θα τους αναπτύξουμε στο δικαστήριο, το οποίο πιστεύω ότι θα κρίνει την υπόθεση στην πραγματική της και μόνο διάσταση».

Τέλος, να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται, ίσως και σήμερα, να δοθεί  κοινή συνέντευξη Τύπου των δικηγόρων των κατηγορουμένων.

Πηγή: tharrosnews

Όλη η επικαιρότητα