Ηλεία

Γιώργος Καρβουνιάρης: Ο ιδρυτής του Συλλόγου Ξωμάχων

Ακούστε το άρθρο

Ο Σύλλογος Ξωμάχων με έδρα τη Βουπρασία, είναι από τους πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν πλούσια δράση ακόμη και σε καιρό πανδημίας.

Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ. Γεώργιος Καρβουνιάρης, ο οποίος στο παρελθόν στο παρελθόν είχε εκλεγεί επί τρεις συναπτές τετραετίες (1994-2006) στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής, όπου και υπηρέτησε από πολλά πόστα. Ήταν υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Δίπλα του πάντα η σύζυγός του μια γυναίκα δυναμική με υπέροχες μαγειρικές γνώσεις.

Η Φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου είναι χωρίς όρια. Βρίσκεται στο πλευρό των ευπαθών ομάδων συγκεντρώνοντας είδη ανάγκης από προσφορές συνανθρώπων μας και τα οποία παραδίδει με διακριτικότητα στον πάσχοντα. Πριν από ένα μήνα βοήθησαν μια μητέρα με ανήλικο παιδί, νωρίτερα τον Άγγελο από το Βαρθολομιό και άλλους.

Ο Σύλλογος Ξωμάχων «Ταξιάρχες» αποχαιρέτησε χθες από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Θανασουλέϊκα τη Νίκη Κωστοπούλου Θανασούλα,64 ετών μέλος του Συλλόγου.

Η Νίκη Κωστοπούλου – Θανασούλα ήταν σύζυγος του αείμνηστου Χρήστου Θανασούλα παλαιού  Επιτρόπου  του ΙΝ Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Καταγόταν από το χωριό πόρτες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η γενναία Νίκη πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Απέκτησε δύο υπέροχα παιδιά και εγγόνια ήταν άνθρωπος ευγενικός και κοινωνικός όπως και ο σύζυγός της και πρόσφεραν τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία. Υπήρξαν  δωρητές του οικοπέδου του τότε Δημοτικού σχολείου Θανασουλεικων της Κοινότητας Καπελέτου Ηλείας που διαχειρίζεται ο Σύλλογος Ξωμάχων μέχρι και σήμερα.

Όλη η επικαιρότητα