Ηλεία

Γιώργος Φωτεινόπουλος: «Φέτος τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ελάχιστα κενά»

 Τονίζει ο διευθυντής κος Γιώργος Φωτεινόπουλος που καλεί καθηγητές και μαθητές να εμβολιαστούν
Ακούστε το άρθρο

Πέρα από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκίνησαν την Τετάρτη και οι ορκωμοσίες των νεοπροσληφθέντων καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που γίνεται στην Διεύθυνση Δ.Ε. από τον διευθυντή κο Γιώργο Φωτεινοπούλο. Όπως τόνισε ο κος Φωτεινόπουλος, έχουν διοριστεί 96 καθηγητές έως τώρα στην Ηλεία, ενώ θα υπάρξουν και νέοι διορισμοί προκειμένου να καλυφθούν όποια κενά παρουσιαστούν.

Για τις ορκωμοσίες των νεοπροσληφθέντων καθηγητών ο κος Φωτεινόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κος Φωτεινόπουλος με δηλώσεις του καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να εμβολιαστούν για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά

«Ξεκίνησε από την Τετάρτη η ορκωμοσία των νεοδιόριστων καθηγητών στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Έχουν διοριστεί 96 καθηγητές και ήδη το πρωί γίνονταν συνεχώς ορκωμοσίες. Είναι ένας σημαντικός αριθμός καθηγητών που θα καλύψουν πολλά κενά στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα μέχρι τις 12 Αυγούστου θα περάσουμε κενά για αναπληρωτές. Έχουμε την διαβεβαίωση ότι θα προσληφθούν αρκετοί αναπληρωτές καθηγητές, κάτι που σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ελάχιστα κενά. Τα κενά θα δημιουργηθούν από συναδέλφους που δεν θα αναλάβουν υπηρεσία λόγω εγκυμοσύνης, λόγω ασθένειας, λόγω μακράς αδείας. Θεωρώ όμως ότι φέτος τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν με τα λιγότερα κενά».

«Εμβολιαστείτε»

 Παράλληλα ο κος Φωτεινόπουλος απεύθυνε μία έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές, να εμβολιαστούν προκειμένου να μπαίνουν όλοι στις τάξεις με ασφάλεια.

«Θέλω να κάνω μία έκκληση ταυτόχρονα, σε όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εμβολιαστείτε. Απευθύνομαι και στους μαθητές, αλλά και στους καθηγητές. Εμβολιαστείτε. Είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τα σχολεία μας ασφαλή και ανοιχτά. Θα το επαναλάβω ως παράκληση, συνάδελφοι εμβολιαστείτε. Είναι σημαντικό να μπαίνουμε στις τάξεις και να αισθανόμαστε ασφαλείς».

Τι θα γίνει για τους μη εμβολιασμένους

 

Τέλος όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που δεν θα εμβολιαστούν ο κος Φωτεινόπουλος τόνισε.

«Απ’ ότι μάθαμε, αν και δεν έχουμε ακόμη επίσημη ενημέρωση, θα χρειαστεί να κάνει ο καθηγητής που δεν έχει εμβολιστεί δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για να μπαίνει στην τάξη, ενώ οι μαθητές θα κάνουν δύο self test, τα οποία θα τους παρέχονται δωρεάν».

Όλη η επικαιρότητα