WEB tv Ελλάδα

Γλυκά Νερά: «Η αστυνομία έχει στοιχεία στα χέρια της» λέει ο σύζυγος της 20χρονης (vid)

Ακούστε το άρθρο

Στο σπίτι του, στον τόπο του εγκλήματος, εκεί όπου αναγκάστηκε να ξαναβιώσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε με την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του που ξεψύχησε δίπλα στον ίδιο και την 11 μηνών κορούλα τους, μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης ο 32χρονος πιλότος.

Μάλιστα, έκανε και κάποιες σύντομες δηλώσεις στις κάμερες, λέγοντας πως, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε στενή επαφή και συνεργασία με την Αστυνομία και μάλιστα τόνισε ότι οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους στοιχεία για τη δολοφονία και προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ.

«Από την πρώτη μέρα συλλέγουν στοιχεία, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, είναι τα παιδιά αυτά του Ανθρωποκτονιών», ανέφερε ο 32χρονος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος λύγισε και  δάκρυσε μπροστά στις κάμερες.

«Κατάλαβα ότι ήταν νεκρή όταν με απελευθέρωσαν οι αστυνομικοί»

O σύζυγος της Καρολάιν επανέλαβε ότι ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή, μόνο όταν τον απελευθέρωσαν οι αστυνομικοί και κατάφερε να την πλησιάσει.

«Με έλυσαν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι μου και τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή η γυναίκα μου», είπε ακόμα συγκλονισμένος ο 32χρονος Χαράλαμπος.

Τόνισε ότι εδώ και τρία 24ωρα οι αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχείς έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση και εξέφρασε την πίστη του ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δολοφόνους.

O 32χρονος στηρίζεται ψυχολογικά από στενούς οικογενειακούς φίλους και υπογράμμισε ότι η κορούλα του ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται σε ασφαλή χέρια. Παράλληλα, κάλεσε όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να βοηθήσει ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

«Η κορούλα μου είναι καλά»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο 32χρονος τόνισε αναφερόμενος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση: «Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τις τρεις τελευταίες ημέρες ήμασταν όλοι μαζί… Δουλεύουν όλη τη μέρα όλο το βράδυ οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εκεί».

Σε ό,τι αφορά στο 11μηνών μωρό του, τόνισε: «Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά».

Αύριο η κηδεία της 20χρονης μητέρας

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα μια 20χρονη μητέρα, που ξεψύχησε δίπλα στο 11 μηνών παιδί της και τον δεμένο σύζυγό της, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, για την πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, αγριότητά του.

Οι τρεις καταζητούμενοι δεν δίστασαν να απειλήσουν με όπλο και το 11 μηνών βρέφος του ζευγαριού προκειμένου να τους παραδώσουν και άλλα χρήματα παρά τη λεία σημαντικού χρηματικού ποσού και κοσμημάτων που απο την πρώτη στιγμή τους αποκάλυψαν πού βρίσκονται.

Η σορός της 20χρονης μεταφέρεται  στην Αλόννησο, και αύριο αναμένεται η κηδεία.

Η μητέρα της  ταξίδεψε από την Αλόννησο για την Αθήνα, ενώ ο πατέρας της λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και προβλημάτων κίνησης, παραμένει στο σπίτι σιωπηλός και μόνος.

Οι κάτοικοι της Αλοννήσου, συντετριμμένοι εικάζουν ότι η 20χρονη έχασε τη ζωή της προστατεύοντας τη ζωή της 11μηνης κόρης της, αφού όπως λένε, η σωματική ρώμη της Carol, της επέτρεπε να αντιδράσει,  όμως το μένος ενός εκ των δραστών ήταν τέτοιο και τόσο, που άφησε το κορίτσι δίχως ανάσα.

Πώς διέφυγαν οι δράστες

Εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν από την Αττική Οδό, καθώς είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτή από το σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Το συγκεκριμένο modus operandi παραπέμπει σε αυτό ομάδων ληστών με έδρα τη δυτική Αττική, που «χτυπούν» σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου που είναι κοντά στις εξόδους της Αττικής Οδού, μέσω της οποίας επιστρέφουν στην έδρα τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο σπίτι του ζευγαριού έγινε εξονυχιστική έρευνα για DNA και αποτυπώματα. Επίσης, εξετάζονται τα ρούχα του ζευγαριού, όπως και σχοινιά και ταινίες που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι λόγω του γεγονότος ότι παρέμειναν για πολλή ώρα στο χώρο θα έχουν κάνει λάθη που θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητά τους.

Παράλληλα, αστυνομικοί σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας σε γειτονικά σπίτια και επιχειρήσεις, όχι μόνο για το χρονικό διάστημα που έφτασαν και διέφυγαν οι δράστες, αλλά και από προηγούμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι προηγήθηκε ολιγοήμερη παρακολούθηση του σπιτιού και των κινήσεων της οικογένειας.

Έχουν γίνει 15 καταθέσεις μαρτύρων

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης επικηρύχθηκαν και προσφέρεται αμοιβή 300.000 ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους. Έπειτα από αυτή την κίνηση, έχουν γίνει 15 καταθέσεις μαρτύρων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάτοικος των Γλυκών Νερών φέρεται να κατέθεσε ότι μπορεί να ανανγωρίσει τα πρόσωπα που όπως περιγράφει είδε παλαιότερα στη γειτονιά κι “έκαναν ύποπτες ερωτήσεις για την οικογένεια”.

Είδε τα χαρακτηριστικά τους;

Οι τρεις αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα.

Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν.

«Πιθανόν η μητέρα να είδε χαρακτηριστικά των δραστών» και γι’ αυτό τη σκότωσαν, εκτίμησε ο  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. «Θεωρώ αδύνατον να μην έχει βρεθεί DNA των δραστών, ήταν εκεί 30 λεπτά, δεν γίνεται να ήταν αποστειρωμένοι» σημείωσε.

Το μωρό σκουντούσε τη μητέρα του

Ο ίδιος αποκάλυψε, πως όταν οι άνδρες της Άμεσης Δράσης μπήκαν στο δωμάτιο του ζευγαριού, στη σοφίτα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, βρήκαν την 20χρονη Καρολάιν, πεσμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι, δεμένη πισθάγκωνα και φιμωμένη. Δίπλα της, το 11 μηνών κοριτσάκι της να πλαντάζει στο κλάμα.

Οι εν λόγω αστυνομικοί, περιέγραψαν στους συναδέλφους τους μια σπαρακτική στιγμή: το μωρό προσπαθούσε να «ξυπνήσει» τη μαμά του, χτυπώντας την με τα χεράκια του…

Αυτή η εικόνα έκανε τους σκληροτράχηλους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος να «λυγίσουν».

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στο πάτωμα, δεμένος με μονωτικές ταινίες χειροπόδαρα και στο πρόσωπο ακόμα, ο 32χρονος πατέρας είχε καταφέρει να καλέσει την αστυνομία από το κινητό του, το οποίο άφησαν στο δωμάτιο οι δράστες. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά λάθη τους. Λάθη που όλοι ελπίζουν ότι θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον AΝΤ1, ο κ. Καλλιακμάνης, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας σε κάποιες φάσεις πιθανόν πάθαινε υποξαιμία και έχανε προσωρινά τις αισθήσεις του και δεν θυμόταν. Αυτό, το κατέθεσε και στους αστυνομικούς.

Πώς προχωρούν οι έρευνες

Οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών συνεχίζουν τις έρευνες, έχοντας βάλει στο μικροσκόπιο 100 υπόπτους και πέντε συμμορίες που λυμαίνονται τα βορειοανατολικά προάστια.

Εκτιμούν πως οι δράστες είναι επιπόλαιοι κι έχουν κάνει λάθη που θα οδηγήσουν την αστυνομία στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν:

  • 300 ποινικοί με βαρύ ποινικό παρελθόν
  • Κακοποιοί που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα
  • Ληστές που έχουν βασανίσει ιδιοκτήτες σπιτιών
  • Συμμορίες με έδρα τη δυτική Αττική

«Δύο 24ωρα μετά από το φρικτό έγκλημα, οι δύο ειδικές ομάδες της αστυνομίας φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κινούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες. Έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών πέντε σκληρές ομάδες κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή. Έχουν σχηματίσει το προφίλ των δραστών και λένε ότι πρόκειται για πολύ σκληρούς παραβατικούς, που διακρίνονται για την έλλειψη συναισθήματος και ενδέχεται να έχουν πάρει μέρος σε επιθέσεις σε ηλικιωμένους», σημείωσε η αστυνομική συντάκτης Άρια Καλύβα, μιλώντας στο MEGA.

«Ενδεικτικό της αγριότητας των τριών δραστών είναι οι περιγραφές των αστυνομικών που μπήκαν στη σοφίτα του σπιτιού. Η νεαρή μητέρα ήταν πεσμένη μπρούμυτα και δεμένη πισθάγκωνα. Το μωρό ήταν μισό πάνω της, και μισό στο κρεβάτι και έκλαιγε γοερά και χτυπούσε τη μητέρα του να ξυπνήσει. Ο σύζυγος ήταν στο πάτωμα δεμένος, με μονωτική ταινία γύρω από το λαιμό, το στόμα και τα μάτια του. Και οι δύο ήταν στη σοφίτα που ήταν το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού. Ο σύζυγος κατάφερε να ρίξει το κινητό του κάτω και με τη μύτη του κάλεσε την αστυνομία. Ήταν δεμένος. Ο χώρος ήταν αναστατωμένος. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι αστυνομικοί είναι το γιατί ενώ ο 32χρονος τούς υπέδειξε που είναι τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα, εκείνοι προτίμησαν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους σκοτώνοντας τη γυναίκα του. Ο 32χρονος έχανε τις αισθήσεις του γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω της ταινίας και έχει κάποια κενά. Ήταν φιμωμένος, όταν κάλεσε την αστυνομία, και έβγαζε βρυχηθμούς. Οι αστυνομικοί θεωρούν αναλύοντας όλα τα δεδομένα και σύμφωνα και με την κατάθεση του συζύγου, ότι οι δράστες είχαν κάνει ενδεχομένως χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν μπορούσαν να ελέγξουν τους εαυτούς τους και φεύγοντας πρέπει να βρήκαν λιπόθυμο το σύζυγο, και νόμιζαν ότι σκότωσαν και τους δύο», πρόσθεσε η ίδια.

Ειδεχθές έγκλημα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, ο ένας από τους τρεις δράστες της δολοφονίας έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα και σφίγγοντάς της τα χείλη με την παλάμη των χεριών του.

Την ίδια ώρα, με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής έφραξε και τη μύτη της μέχρι που εκείνη ξεψύχησε. Το πρόσωπο της Καρολάιν, έφερε αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ τη δύναμη του δολοφόνου της. Ο 32χρονος σύζυγός της εμφανώς σοκαρισμένος εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν οι δράστες που κατέστρεψαν μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του.

«Δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε. Να μην τύχει σε κανέναν. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε. Τους είπαμε πού θα βρουν τα χρήματα…», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ειδικούς,  οι  τρεις ληστές είναι επαγγελματίες, και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων.

«Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν.Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν», σημειώνουν.

Η περιγραφή των δραστών

Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων που είδε τους αδίστακτους κακοποιούς να απειλούν να σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κόρη του δίνει όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες.

«Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου».

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποί τους ήταν κανονικοί.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φιγούρα του τέταρτου συνεργού, του ανθρώπου ο οποίος κατά τη διάρκεια της αδιανόητης ληστείας μετά φόνου, φύλαγε τσίλιες εκτός σπιτιού.

Μπλόκα στα σύνορα

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολή για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, ώστε να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό.

Ακόμη, εξετάζεται ενδελεχώς εάν η επίθεση σχετίζεται με πρόσφατη αγορά από το ζευγάρι οικοπέδου 100.000 ευρώ και εργασίες που θα άρχιζαν σε αυτό. Ηδη, μάλιστα, ερευνώνται άτομα που εργάζονταν στην εν λόγω κατοικία.

Πηγές: in.gr, ΕΡΤ

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα