Κόσμος

Γλυκά Νερά: Η παρόμοια υπόθεση που συγκλόνισε τη Γαλλία

Ακούστε το άρθρο

Μία υπόθεση ανάλογη με αυτή της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, σόκαρε τη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2017.

Ο 36χρονος Jonathan Daval, εργαζόμενος στον τομέα της Πληροφορικής, ξυλοκόπησε και στραγγάλισε τη σύζυγο του και στη συνέχεια έκαψε το πτώμα της. Τα απανθρακωμένα υπολείμματα της 29χρονης τραπεζοϋπαλλήλου, Alexia Daval, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από κλαδιά στην βορειοανατολικη πλευρά στης πόλης Gray-la-Ville. Ο σύζυγός της, την είχε δηλώσει αρχικά ως αγνοούμενη, λέγοντας στην Αστυνομία ότι είχε πάει για τζόκινγκ και δεν επέστρεψε ποτέ. Η σωρός της βρέθηκε δύο μέρες αργότερα και ο Νταβάλ, αρχικά ανακρίθηκε ως μάρτυρας.

Μετά το θάνατό της, ο Νταβάλ εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια σε συνεντεύξεις Τύπου μαζί με τους γονείς της άτυχης κοπέλας και μάλιστα ηγήθηκε μιας από τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στη Γαλλία στη μνήμη της.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, τρεις μήνες μετά το τραγικό συμβάν, ομολόγησε ότι χτύπησε την σύζυγο του το πρόσωπό της σε ένα τσιμεντένιο τοίχο, έπειτα την χτύπησε 5 έως 10 φορές στο πρόσωπο και τελικά την στραγγάλιζε επί περίπου 4 λεπτά. Στην συνέχεια έκαψε το σώμα της στο δάσος. Πριν την ομολογία ο αδίστακτος δολοφόνος είχε αλλάξει πέντε φορές τις καταθέσεις του, εμπλέκοντας συγγενικά πρόσωπα από την πλευρά της συζύγου του.

Ο 36χρονος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και πριν από ένα μήνα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δολοφόνος της Alexia θα πρέπει να αποζημιώσει την οικογένεια της με 165.000 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα