Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Πώς αποκτήθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο με τις απειλές κατά της ψυχολόγου της Καρολάιν

Από τις πρώτες αναλύσεις του ηχητικού ντοκουμέντου, διαπιστώθηκε ότι η φωνή του άγνωστου άνδρα, είναι εμφανώς αλλοιωμένη.
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία, στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν, από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στη μεζονέτα όπου διέμενε το ζευγάρι στα Γλυκά Νερά, έρχονται στο φως.

Η ΕΛ.ΑΣ, όπως είχε αποκαλύψει ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας το BHMA, Βασίλης Λαμπρόπουλος, έχει καταγεγραμμένη σε τηλεφωνητή τη φωνή του άγνωστου άνδρα που απειλούσε τη σύμβουλο ψυχικής υγείας της άτυχης Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κ Μυλωνοπούλου σε κατάθεση της είχε αναφερθεί σε τρία απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε από άγνωστο «πρόσωπο» την περίοδο 21-25 Μαίου, όταν αρχισε να δημοσιοποιείται ότι προχωρούσε σε συνεδρίες με το ζευγάρι.  Μάλιστα αποδέκτης απειλητικού τηλεφωνήματος  είχε γίνει την ίδια περίοδο και μία πρώην συνεργάτιδα της κ. Μυλωνοπούλου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω απειλητικό τηλεφώνημα τελικώς ηχογραφήθηκε, γιατί η συνεργάτιδα της συμβούλου ψυχικής υγείας δεν αποκρίθηκε και η κλήση προωθήθηκε στο σύστημα του τηλεφωνητή που κατέγραψε την φωνή του αγνώστου ατόμου.

Τι έδειξαν οι αναλύσεις

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Ο άγνωστος βρήκε στο διαδίκτυο τηλέφωνα της συμβούλου ψυχικής υγείας, και κάλεσε στον αριθμό, στον οποίο, κατά το παρελθόν απαντούσε συνεργάτης της κ. Μυλωνοπούλου, και πλέον εξέτρεπε τις κλήσεις σε τηλεφωνητή. Έτσι, καταγράφηκε η φωνή του.

Σύμφωνα με την Real News, από τις πρώτες αναλύσεις του ηχητικού ντοκουμέντου, διαπιστώθηκε ότι η φωνή του άγνωστου άνδρα, είναι εμφανώς αλλοιωμένη, ενώ για να πραγματοποιήσει τα απειλητικά τηλεφωνήματα ο άγνωστος που προσπάθησε να εκφοβίσει την «ψυχολόγο» της Καρολάιν, κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποίησε τυχαία καρτοτηλέφωνα.

Από τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε η κ. Μυλωνοπούλου, θα μπορούσαν να προκύψουν ενδείξεις για την ύπαρξη ή όχι, τρίτου προσώπου στο στυγερό έγκλημα.

Για το λόγο αυτό η Δικαιοσύνη είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες έρευνες από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Αυτές αφορούσαν στην κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ισόγειο της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ενώ ζητήθηκε η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του δολοφόνου και της ίδιας της Καρολάιν.

Ασαφείς οι απειλές

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, το περιεχόμενο των απειλών, στα ύποπτα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν, ήταν ασαφές, αόριστο, μη συνδεόμενο με την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Μάλιστα οι ίδιοι ερευνητές σημειωναν, ότι ούτε από την εξέταση του χώρου της δολοφονίας της Καρολάιν, ούτε από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων ανακύπτει η εμπλοκή άλλου ατόμου στην ανθρωποκτονία της 20χρονης κοπέλας. Στο διαβιβαστικό(σελ .9 του εγγράφου) που είχε συνταχθεί από το Τμημα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που διαλεύκανε την υπόθεση , σημειωνόταν ότι είχαν υπάρξει «άρσεις απορρήτου επικοινωνιών και συγγενών του δολοφόνου χωρίς να προκύψει τίποτε άξιο λόγου».

Πότε αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα

Μυστήριο, αποτελεί στο μεταξύ, η χρονική στιγμή κατά την οποία αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο σαλόνι του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προχώρησε σε αυτή την πράξη πριν ή μετά το άγριο έγκλημα.

Ουσιαστικά, εάν αποδειχτεί ότι ο συζυγοκτόνος αφαίρεσε την κάρτα μνήμης πριν από τη δολοφονία, τότε ενισχύεται το σενάριο περί προμελέτης του εγκλήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha υπάρχει μία εξέλιξη που περιπλέκει την κατάσταση. Και αυτό, γιατί όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ειδικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας δεν κατάφεραν να καταλήξουν στο πότε ακριβώς αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα.

Οι αστυνομικοί στην παρούσα φάση αδυνατούν να απαντήσουν στον ανακριτή, ακριβώς τι ώρα ο πιλότος αφαίρεσε την κάρτα μνήμης,

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε τα στοιχεία αυτά να σταλούν στην Κίνα, όπου βρίσκεται η μητρική εταιρεία που κατασκεύασε την κάμερα, σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, που παραμένει αναπάντητο.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Όλη η επικαιρότητα