Ηλεία

ΓΟΕΒ Πηνειού–Αλφειού: Απολογισμός ενός έτους

Ακούστε το άρθρο

Έχοντας τα ηνία της διοίκησης του οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού-Αλφειού για σχεδόν ένα χρόνο, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού–Αλφειού Τάσος Αλτάνης πραγματοποίησε έναν εκτεταμένο απολογισμό στον οποίο έκανε λόγο για όλα τα προβλήματα που παρέλαβε, για τους σχεδιασμούς που έφερε εις πέρας ο ίδιος και οι συνεργάτες του, παρουσίασε τις προτάσεις του και ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των φορέων προκειμένου να μείνει ζωντανός ο οργανισμός.

Έχοντας βρεθεί στο παρελθόν και πάλι στην ίδια θέση, ο κ. Αλτάνης είχε γνώση των προβλημάτων που θα είχε να αντιμετωπίσει. Μεγαλύτερο «αγκάθι» όλων οι οφειλές του οργανισμού προς ΙΚΑ, ΔΕΗ, προμηθευτές και συνεργεία, οι αποζημιώσεις από ζημιές που προκλήθηκαν από εγγειοβελτιωτικά έργα σε ιδιοκτησίες όπου υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις, καθώς και αποζημιώσεις συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων. Επιπλέον, παρέλαβε ένα ασυντήρητο μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.

Για όλα αυτά θέλησε να καταγγείλει τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης, ενώ σημείωσε πως το 2020 και με τη βοήθεια της ΠΕ Ηλείας ο οργανισμός ξεπέρασε μέρος των οικονομικών προβλημάτων που ωστόσο δεν αρκούσε για να καταστεί βιώσιμος. Εν συνεχεία, εστίασε ιδιαίτερα στις ενέργειες που έγιναν όλο αυτό το διάστημα, όπου σχεδίασαν και υλοποίησαν όπου γινόταν πλάνο προετοιμασίας για την αρδευτική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Ωστόσο, στάθηκε στις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και συγκεκριμένα ανέφερε πως χρειάζεται ολοκληρωμένη μελέτη για επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, προμήθεια απαραίτητων μηχανημάτων, αποκατάσταση αποστραγγιστικών αντλιοστασίων και καθαρισμών κεντρικών αποστραγγιστικών τάφρων. Τέλος, έκανε έκκληση στον Νεκτάριο Φαρμάκη, το περιφερειακό Συμβούλιο και τους βουλευτές για να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εγγειοβελτιωτικό έργο και κατά συνέπεια η αγροτική οικονομία.

Όλη η επικαιρότητα