Olympia Forum Τουρισμός

Γρηγόρης Τάσιος στο Choose Greece: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε το πράσινο Υγειονομικό πιστοποιητικό και περιμένουμε πολλά από αυτό» (vid)

Ακούστε το άρθρο

Ακολούθησε συζήτηση για την Φιλοξενία στην Ελλάδα μετά την Covid-19 στην οποία συμμετείχαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος Grecotel S.A. Μαρί Δασκαλαντωνάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος Γιώργος Πελεκανάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο κ. Τάσιος μίλησε για τις πρωτόγνωρες διαστάσεις της πανδημίας και τον ανοιχτό διάλογο με την Κυβέρνηση ώστε να βρεθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν προβλήματα. «Η χώρα είναι ακόμη στα κόκκινα και αυτό είναι μεγάλη αγωνία για μας. Κόκκινα δεδομένα σημαίνει κόκκινα οικονομικά στοιχεία για τη συνέχεια. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε το πράσινο Υγειονομικό πιστοποιητικό και περιμένουμε πολλά από αυτό.  Είναι το πραγματικό διαβατήριο για τη σεζόν που έρχεται.  Θα πρέπει να διασφαλιστούν και τα χερσαία σύνορα για να μην έχουμε δυσφήμιση. Αυτό που φοβόμαστε είναι να μην έχουμε στην πορεία νέες ακυρώσεις. Άρα είναι κομβικό να πάμε να εμβολιαστούν γρήγορα, να αποκτήσουμε ανοσία και να μπει η χώρα στο πράσινο χρώμα για να έχουμε καθαρά οικονομικά αποτελέσματα. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο και τα πράσινα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που θα κάνουν την ανατροπή και μετά τον Ιούλιο θα έχουμε ανάπτυξη. Μετά το Άγιο Πνεύμα ελπίζω να δούμε την ανάσταση του ελληνικού τουρισμού. Πρέπει να δώσουμε βάση στην επιχειρησιακή διαχείριση των χερσαίων συνόρων. Υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιωθούν. Υπάρχει  το περσυνό παράδειγμα οπότε δημιουργήθηκαν προβλήματα μετά τον Ιούλιο. Έχουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πρωτόκολλα για να έρθει κάποιος στη χώρα μας και θα πρέπει να τηρηθούν αυτά. Για να μπορέσουμε από τον Ιούλιο και μετά να δουλέψουμε σωστά. Θέλουμε στοχευόμενα μέτρα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να δούμε μετά και το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο περιμένουμε για να επιβιώσουμε».

Όλη η επικαιρότητα