Περίεργα Υγεία

Γυναίκα 31 ετών κατέληξε στο νοσοκομείο από… στοματικό σεξ

Ακούστε το άρθρο

Ένα πρωτοφανές ιατρικό περιστατικό κατεγράφη στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Αλικάντε. Μια νεαρή κοπέλα κατέληξε με αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο και όπως όλα δείχνουν η αιτία ήταν ο στοματικός έρωτας. Η περίπτωσή της που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο British Medical Journal Case Reports προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους ιατρικούς κύκλους και όχι μόνο.

Η γυναίκα γνώριζε πως είχε αλλεργία στην πενικιλλίνη όμως όταν ρωτήθηκε στο νοσοκομείο εάν είχε πάρει κάποιο φάρμακο που να περιείχε το συστατικό αυτό ήταν η απάντησή της ήταν αρνητική: δεν λάμβανε κάποια αγωγή ούτε είχε καταναλώσει κάποιο ύποπτο φαγητό που να μπορούσε να της προκαλέσει το σοκ.

Οι γιατροί αναρωτιόντουσαν σχετικά με το τι μπορούσε να είχε προκαλέσει τη δυσκολία στην αναπνοή της και τα εξανθήματα αλλά δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Έτσι, άρχισαν να εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα. Η 31χρονη κοπέλα τους είχε αναφέρει πως έκανε στοματικό σεξ με τον σύντροφό της. Όταν την ρώτησαν αν είχε στο παρελθόν εμφανίσει κάποια αλλεργική αντίδραση στο σπέρμα εκείνη απάντησε πως ουδέποτε είχε τέτοιο πρόβλημα ούτε με τον συγκεκριμένο άνδρα ούτε με κάποιον άλλο στο παρελθόν.

Ο 32χρονος φίλος της όμως, έπαιρνε κάποια αγωγή με ένα είδος πενικιλλίνης προκειμένου να θεραπεύσει μια μόλυνση στο αυτί του! Το αναφυλακτικού σοκ προφανώς είχε προκληθεί επειδή κατάπιε το σπέρμα του και η ουσία μπήκε στον οργανισμό της. Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό που καταγράφεται για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά.

Όλη η επικαιρότητα