Ηλεία

Γ. Αργυρόπουλος: Στο μικροσκόπιο για κακοτεχνίες

Ακούστε το άρθρο

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας για το έργο τοποθέτησης δικτύου οπτικών ινών στον Πύργο

Την βεβαίωση ότι ο δήμος Πύργου έχει βάλει στο μικροσκόπιο το έργο της δημιουργίας δικτύου οπτικών ινών στον Πύργο προκειμένου να μην υπάρξουν κακοτεχνίες, έδωσε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιάννης Αργυρόπουλος. Μάλιστα μετά από σχετικές διαμαρτυρίες πολιτών πραγματοποιήθηκε σχετικός έλεγχος από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά του εργολάβου ότι το έργο θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα…

Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε πως «Τους τελευταίους μήνες εκτελείται στην πόλη του Πύργου το έργο από την Cosmote που έχει να κάνει με την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών και της γρήγορης πρόσβασης στο Internet. Σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις ο εργολάβος πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο οπτικών ινών, συνολικού μήκους 14,5 km, που θα αντικαταστήσει το παλιό του χαλκού. Για το σκοπό αυτό κατασκεύασε 85 φρεάτια μέσω των οποίων θα γίνεται η σύνδεση των οπτικών ινών. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό το έργο εκτελείται με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ ΚΑΙ ο δήμος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την επίβλεψη. Ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο έχουν δώσει την έγκρισή τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο».

«Όπως, όμως, έχουν διαπιστώσει αρκετοί συνδημότες μας, και το διαπιστώνουμε και εμείς, παρατηρούνται κάποιες κακοτεχνίες στην υλοποίηση του έργου. Υπάρχουν διαμαρτυρίες και παράπονα ότι το έργο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό συνεργείο της Υπηρεσίας μας έκανε έλεγχο προκειμένου να υπάρχει μία πλήρης και σαφής εικόνα για το αν όντως υπάρχουν κακοτεχνίες και σε τι μέγεθος. Λάβαμε τις διαβεβαιώσεις ότι όπου έχουν παρατηρηθεί κακοτεχνίες θα υπάρξει αποκατάσταση. Ειδάλλως είμαστε αποφασισμένοι ακόμα και να μην επιστρέψουμε την εγγυητική επιστολή που έχει δώσει η Cosmote στον δήμο μας, ύψους 72.000 ευρώ. Το έργο θα πρέπει να γίνει σωστά και να μην προκαλεί προβλήματα. Θα πρέπει να αποκατασταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι τομές που έχουν γίνει σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανασταλούν οι εργασίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αργυρόπουλος.

Πάντως αυτή την εβδομάδα οι εργασίες θα σταματήσουν λόγω της αυξημένης κίνησης στην πόλη, λόγω Δεκαπενταύγουστου, προκειμένου να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

Όλη η επικαιρότητα