Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Θα γίνει «σφαγή» έως το φινάλε…

Ακούστε το άρθρο

Όλα ρευστά… σε κορυφή και «ουρά» της βαθμολογίας!

Αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο αγωνιστική με αγωνιστική στον 9ο όμιλο της Γ΄ εθνικής, θα λέγαμε ότι κυριολεκτικά μπερδεύεται όλο και περισσότερο.

Ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην κορυφή πέρασε ο ιστορικός Παναιγιάλειος του δικού μας (από την θητεία του στον Πανηλειακό και όχι μόνο… Μίλτου Γκόφα).

Η ομάδα του Αιγίου, όχι απλά εξασφαλίσε την παραμονή της, αλλά μετά τις δυο μεγάλες νίκες που έκανε, μπαίνει για τα καλά στον χορό της κατάκτησης του τίτλου. Και μπορεί να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο να δώσει σε σχέση με τη Ζάκυνθο και τον Ναυπακτιακό, ωστόσο μετά από όσα έχουν δει τα μάτια μας, ποιος στ’ αλήθεια μπορεί να αποκλείσει τον ιστορικό Παναιγιάλειο, ο οποίος μπαίνει στην τελική ευθεία χωρίς κανένα άγχος.

«Τελικός»… το ματς της Γαστούνης για το Ναυπακτιακό Αστέρα!

Αντίθετα το μεγάλο φαβορί του ομίλου ο Ναυπακτιακός Αστέρας, μετά την ήττα στη Ζάκυνθο, όχι μόνο έχασε το προβάδισμα, αλλά έχει την ερχόμενη Κυριακή ένα παιχνίδι «τελικό» στη Γαστούνη. Ο Νίκος Κουρμπανάς, απέναντι στον «παλιόφιλο» και συμπαίκτη του στην Παναχαϊκή, τον Θοδωρή Ανδριόπουλο, παίζει τα… ρέστα του!!! Η κερδίζει και παραμένει ο Ναυπακτιακός «ζωντανός», ή χάνει ή φέρνει ισοπαλία, και χάνει το τρένο που οδηγεί στα μπαράζ πρωταθλητή, μαζί με τους άλλους των άλλων ομίλων.

Πήρε «φωτιά»… η ζώνη του υποβιβασμού

Πέρα όμως από τη μάχη του τίτλου, μεγάλη μάχη, προμηνύεται και γύρω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί που ξαφνικά, βρέθηκε ο Αίας Γαστούνης. Μια ομάδα η οποία βάσει αποτελεσμάτων των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, έμοιαζε ίσως και με φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κινδυνεύει πλέον άμεσα με υποβιβασμό. Όπως βέβαια και ο ΠΑΟΒ, ο οποίος ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει και «μαθηματικά» την παραμονή του.

Τρεις αγώνες εντός ο Αίας και τρείς εκτός… ο ΠΑΟΒ

Στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν, ο «νεοφώτιστος» Αίας Γαστούνης έχει να δώσει τρία ματς στη Γαστούνη, και μόνο ένα εκτός στο Ληξούρι. Λογικά για να παραμείνει στην κατηγορία θέλει σίγουρα δυο νίκες για να κοιμάται ήσυχος! Όσο για τον ΠΑΟΒ, για να κοιμάται και αυτός ήσυχος, θέλει οπωσδήποτε νίκη την ερχόμενη Κυριακή στη Ζάκυνθο με τον ήδη υποβιβασθέντα Α.Ο. Τσιλιβί, και ίσως… έναν βαθμό ακόμα, στο Αίγιο η τη Ναύπακτο.

Καταδικαστικές ήττες για Θύελλα Π. και Α.Ο. Τσιλιβί

Από τις ομάδες που βρίσκονται στην «ουρά» της βαθμολογίας, μετά τις ήττες που έκαναν σε Διαβολίτσι και Αίγιο αντίστοιχα, Θύελλα Πατρών και Α.Ο. Τσιλιβί , μόνο με «θαύμα»… μπορεί να σωθούν. Αντίθετα όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοικτές, και δεν αποκλείεται να κριθούν στο νήμα.

Η Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

Παναιγιάλειος 17 11-7
Ζάκυνθος 16 12-6
Ναύπακτος 14 14-6
ΠΑΟ Βάρδας 14 8-7
Εθνικός Σκουλικάδου 13 10-11
Διαβολίτσι 13 11–10
Διαγόρας Βραχνεΐκων 13 10-9
Αίας Γαστούνης 12 13-9
——————————————–
Αχαϊκή 12 6-5
Πάμισος Μεσσήνης 9 4-6
Παλληξουριακός 7 4-8
Θύελλα Πατρών 5 6–13
Τσιλιβί 2 4-16

* Ρεπό έχουν κάνει: Ναύπακτος, Θύελλα, Παλληξουριακός, Πάμισος, Αχαϊκή, Διαγόρας, Διαβολίτσι, Ζάκυνθος, Αίας Γαστ.

* Υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι του Ομίλου

* Ο πρώτος του Ομίλου παίζει αγώνες μπαράζ ανόδου σε ομίλους μαζί με τους υπόλοιπους εννιά πρώτους των φετινών 10 Ομίλων: Συνολικά οι δέκα αυτές ομάδες θα συγκροτήσουν δυο ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) από πέντε ομάδες ο καθένας και με τη νέα προκήρυξη αυτές οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα δώσουν συνολικά τέσσερις αγώνες, δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας, κι οι δυο πρώτες της νέας βαθμολογίας μέσα στον όμιλο, δηλαδή συνολικά τέσσερις, ανεβαίνουν στη Δεύτερη κατηγορία (Σούπερ Λίγκα 2, αφού από τη νέα σεζόν έχει ανακοινωθεί πως καταργείται η Φούτμπολ Λιγκ – Τρίτη κατηγορία).

Η επόμενη 10η αγωνιστική (Κυριακή 23/5)

Τσιλιβί – ΠΑΟ Βάρδας
Αίας Γαστούνης – Ναυπακτιακός
Αχαϊκή – Παναιγιάλειος
Πάμισος – Διαγόρας Βραχν.
Παλληξουριακός – Διαβολίτσι
Θύελλα Πατρ. – Ζάκυνθος
Ρεπό: Εθνικός Σκουλικάδου

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αγωνιστικές ως το τέλος, έχουν προγραμματιστεί από την ΕΠΟ ως εξής:

11η αγωνιστική – Τετάρτη 26 Μαΐου

Παναιγιάλειος – ΠΑΟ Βάρδας
Αίας Γαστούνης – Θύελλα
Διαγόρας – Αχαϊκή
Διαβολίτσι – Πάμισος
Ναυπακτιακός – Εθνικός Σκουλικάδου
Ζάκυνθος – Παλληξουριακός
Ρεπό: Τσιλιβί

12η αγωνιστική – Κυριακή 30 Μαΐου

Παλληξουριακός – Αίας Γαστούνης
Διαγόρας – Παναιγιάλειος
Αχαϊκή – Διαβολίτσι
Τσιλιβή – Ναυπακτιακός
Πάμισος – Ζάκυνθος
Εθνικός Σκουλικάδου – Θύελλα
Ρεπό: ΠΑΟ Βάρδας

13η αγωνιστική – Κυριακή 6 Ιουνίου

Ναυπακτιακός – ΠΑΟ Βάρδας
Αίας Γαστούνης – Πάμισος
Διαβολίτσι – Διαγόρας
Ζάκυνθος – Αχαϊκή
Θύελλα – Τσιλιβή
Εθνικός Σκουλικάδου – Παλληξουριακός
Ρεπό: Παναιγιάλειος

Όλη η επικαιρότητα