Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Ο απόηχος του µατς Αίας – ∆ιαβολίτσι και οι δηλώσεις των προπονητών!

Ακούστε το άρθρο

Ακόμα δεν έχουν συνέλθει στη Γαστούνη, από τη νέα οδυνηρή ήττα που υπέστη ο Αίας, από το Διαβολίτσι, μια ήττα με ανατροπή στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου, ένα παιχνίδι το οποίο μόνο ο… Αίας γνωρίζει πως το έχασε τελικά. Και από εκεί που άπαντες υπολόγιζαν να πιάσουν κορυφή.., πλέον μπλέκουν σε περιπέτειες με βάση και το πρόγραμμα που έχουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος, κάτι που παραδέχτηκε στις δηλώσεις του, και ο τεχνικός της ομάδας της Γαστούνης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι δύο τεχνικοί μετά το ματς:

Θ. ΑΝ∆ΡΙΟΠΟΥΛΟΣ (Τεχνικός Αίαντα): «Πρέπει όλοι οι παίκτες να καταλάβουν ότι είµαστε οµάδα»!

Στο γεγονός ότι οι παίκτες του και ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στον πάγκο, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Αίας είναι ομάδα, στάθηκε ο Θοδωρής Ανδριόπουλος, ο οποίος ζήτησε να είναι όλοι μαζί, όπως στις νίκες, έτσι και στις ήττες. Με τον τρόπο αυτό, ο τεχνικός του Αίαντα, επιχειρεί να κρατήσει ενωμένα τα αποδυτήρια, μετά από αυτό το δεύτερο συνεχόμενο οδυνηρό εντός έδρας «χαστούκι». Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Στο α’ μέρος είχαμε μια φλύαρη υπεροχή, και κάποιες ευκαιρίες, και παρ’ όλα αυτά καταφέραμε στο 40′ να σκοράρουμε, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το «φτωχό» 1 – 0. Στην επανάληψη παρότι ήμασταν κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια, θα μπορούσαμε να «καθαρίσουμε» το ματς, στην αρχή με τον Κουλούρη και στη συνέχεια στην τριπλή ευκαιρία που είχαμε στο 72′. Δεν κάναμε το 2 – 0 όπου και θα τελείωνε το ματς, και το πληρώσαμε σε δύο λεπτά, αρχικά με ένα «χαζό» πέναλτι στο οποίο υπέπεσε η ομάδα μου, και με το οποίο ξαναμπήκε ο αντίπαλος στο παιχνίδι. Κατόπιν από ένα λάθος στο κέντρο δεχτήκαμε και το 2ο γκολ μέχρι να συνέλθουμε, και κάπως έτσι χάθηκε το ματς. Και βέβαια όπως στο ματς με τον Εθνικό Σκουλικάδου, έτσι και προχθές με το Διαβολίτσι, χάσαμε από ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς. Πλέον η ομάδα μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, στο οποίο ο Αίας καλείται να μαζέψει βαθμούς. Και όπως καταλαβαίνεται, θα πρέπει στο διάστημα αυτό της διακοπής των 10 ημερών να ξεκουραστούμε, να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, και κατόπιν στα υπόλοιπα ματς που απομένουν, να τα δώσουμε όλα. Κλείνοντας ο τεχνικός του Αίαντα κατέληξε λέγοντας: Θα πρέπει οι παίκτες μου, και ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στον πάγκο, να αναληφθούν ότι ο Αίας είναι ομάδα, και θα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι, όπως στις νίκες, έτσι και στις ήττες».

Κ. ΠΑΛΑΜΑΡΑΣ (Τεχνικός Α.Ο. Διαβολιτσίου): «Κανείς δεν κερδίζει με τα λόγια αν δεν τελειώσει το ματς»!

Ο τεχνικός του Διαβολιτσίου, Κώστας Παλαμάρας, δικαιολόγησε την παθητική προσέγγιση του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, στις απουσίες, αλλά και στην τακτική με την οποία ήθελε να πάει το ματς, ώστε να το κυνηγήσει στο δεύτερο μέρος, στο οποίο ο Αίας θα εμφάνιζε κούραση. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Ήρθαμε στη Γαστούνη με 8 απουσίες, γνωρίζοντας ότι έχουμε να παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα. Έτσι στο α’ ημίχρονο είχαμε παθητική προσέγγιση του παιχνιδιού, αλλά και μια διαφορετική τακτική, με την οποία θέλαμε να πάει το ματς με 0 – 0, αλλά δυστυχώς δεχτήκαμε στο 40′ το γκολ, και στο β’ μέρος, ιδίως μετά το 70′ να κυνηγήσουμε τη νίκη, όταν ο Αίας θα εμφάνιζε κούραση. Έτσι στο ημίχρονο κάναμε γρήγορα τις αλλαγές, οι οποίες μας βοήθησαν πολύ. Όμως σταθήκαμε τυχεροί στη φάση του 72′, όπου αν ο Αίας έκανε το 2 – 0, θα τελείωνε και το ματς. Έκτοτε περάσαμε μπροστά, και το γυρίσαμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, η προσπάθεια συνεχίζεται, και πιστεύω στο τέλος να τα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία που είναι και ο αρχικός μας στόχος. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα να ξέρεται, και τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η εμπειρία στα τόσα χρόνια στα γήπεδα με έχει διδάξει ένα πράγμα, και αυτό το λέω πάντα στους παίκτες μου: «Κανείς δεν κερδίζει ή χάνει με τα λόγια, αν δεν λήξει το παιχνίδι». Αυτό άλλωστε είπα χαρακτηριστικά στην ανάπαυλα στους παίκτες μου, και αυτοί φαίνεται πως το κατανόησαν, παίρνοντας την πολύτιμη νίκη»!

Όλη η επικαιρότητα