Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Τι λένε για τη νέα διακοπή των προπονήσεων Θ. Ανδριόπουλος (Αίας Γαστούνης) και Κ. Παλούμπης (ΠΑΟΒ)

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τα νέα δεδομένα στη Γ΄  εθνική και φυσικά την διακοπή εκ νέου των προπονήσεων των ομάδων, ρωτήσαμε τη γνώμη  δυο εκπροσώπων  από τις δυο Ηλειακές ομάδες της Γ΄Εθνικής!

ΘΟΔΩΡΗΣ  ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ (Τεχνικός Αίαντα Γαστούνης):

«Τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν τον σέβεται κανείς»!

«Δυστυχώς είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο… θεατές!  Έχοντας σταματήσει και πάλι τις προπονήσεις μας από το περασμένο Σάββατο! Με την ελπίδα βέβαια  ότι θα επιστρέψουμε και πάλι στις  16 Μαρτίου! Βεβαίως  πάντα προέχει η υγεία  όλων μας, αλλά  σίγουρα  η επιστροφή στα γήπεδα της Γ΄ εθνικής, αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα για όλους μας, αποτελώντας ένα ρίσκο  με βάρκα φυσικά το άγνωστο! Όμως αυτή την ώρα όλα είναι ανοιχτά κι αόριστα! Είδατε τι έγινε  με το που ξεκινήσαμε! Πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να ξεκινήσει πρωτάθλημα στις 28 Μαρτίου, και θα πρέπει να πάμε για παράταση! Και φυσικά ουαί και αλλοίμονο… μην έχουμε μπροστά μας  μια νέα καραντίνα! Τότε τελειώσαμε οριστικά.  Άρα εκείνο που προέχει αυτή την ώρα  ώστε να επανέλθει η ηρεμία  σε όλες τις ομάδες είναι να παρθεί μια οριστική απόφαση , ώστε να  ξέρουμε τι μας γίνεται!  Δεν μπορεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ιδίως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να γίνεται «ακορντεόν» ! Έλεος πια, οδεύουμε στη διάλυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ! Σεβαστείτε επιτέλους  τον αθλητισμό! Φτάσαμε σε σημείο να παίζουμε κρυφτούλι! Ο  αθλητισμός κύριοι της ΕΠΟ   και της πολιτείας δεν είναι μαγαζί, πότε να ανοίγει και πότε να κλείνει! Άρα θα πρέπει να βοηθήσουν Πολιτεία και ΕΠΟ, αν θέλουν να μείνει «ζωντανό» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Ποτέ δεν θυμάμαι στην μακροχρόνια καριέρα μου, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, να κάνω προετοιμασία τον χειμώνα, περιμένοντας να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα! Αυτά γίνονται μόνο στις βόρειες χώρες! Και φυσικά άπαντες είμαστε επηρεασμένοι από αυτή τη  νέα  διακοπή! Καθώς πέρα από μια προετοιμασία τουλάχιστον ενός μήνα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε  ακόμα μικρό χρονικό διάστημα έως τον Ιούνιο! Και βέβαια από τη στιγμή που οι περισσότερες  ομάδες της Γ εθνικής διαθέτουν μικρό ρόστερ, πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε! Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά έχουν τις δουλειές τους, ενώ κάποια άλλα θα ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις»!

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ (Γεν. Αρχηγός ΠΑΟΒ):

“Δυστυχώς για ακόμα μια φορά… μας απογοήτευσαν”

Ο Γενικός Αρχηγός του ΠΑΟ Βάρδας, Κώστας Παλούμπης, τοποθετήθηκε αναφορικά  με το νέο «λουκέτο» στις προπονήσεις, πριν καλά – καλά  ξεκινήσουν:

«Σταματήσαμε γιατί έτσι έπρεπε να γίνει, καθώς η υγεία είναι πάνω από όλα!

Μας  έδωσαν το δικαίωμα  να επιστρέψουμε στις προπονήσεις  χωρίς  βέβαια  λυμένες  έστω κάποιες από τις βασικές προϋποθέσεις που είχαμε ζητήσει όλες οι ομάδες του 9ου ομίλου της Γ΄  εθνικής, και  από το περασμένο Σάββατο  νέο «λουκέτο»!

Με συγχωρείτε πολύ, αλλά  αυτός δεν είναι αθλητισμός, δεν μπορεί έτσι να συνεχιστεί  το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής, το οποίο δυστυχώς  το έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του!  Όλα πλέον  είναι ρευστά  και όπως καταλαβαίνετε   αυτή την ώρα  δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη!  Δυστυχώς για ακόμα μια φορά μας απογοήτευσαν!

Όπως ξέρετε στη Βάρδα το ζούμε το ποδόσφαιρο, έχοντας αφιερώσει όλη μας τη ζωή, κάνοντας αυτό που αγαπάμε! Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να επιστρέψουμε, δεν είμαστε αντίθετοι με τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά πώς?  Όταν ακόμα στον Δήμο μας είμαστε σε καραντίνα, και θα είμαστε  έως  την 16 η Μαρτίου, δεν καταλαβαίνω πως θα επιστρέψουμε στα γήπεδα, ενώ και η Αχαΐα την ίδια στιγμή είναι στην ίδια θέση με εμάς και χειρότερα! Η επιστροφή στα γήπεδο, ύστερα από αυτή τη δεύτερη καραντίνα που βιώνουμε, και την πολύ μακριά αποχή, απαιτεί θυσίες! Χρειάζεται να βάλουμε πλάτη όλοι…, καθώς εδώ που βρισκόμαστε πλέον, καμία διοίκηση δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος! Ας  μας πουν επιτέλους την αλήθεια!  Μην μας περιπαίζουν και μη μας κοροϊδεύουν, γιατί έτσι μας απομακρύνουν από τα γήπεδα!

Θα διαλυθούν οι περισσότερες ομάδες, και μαζί και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!  Πήραν αρχικά μια απόφαση, χωρίς  να αναρωτηθούν αν μπορούν οι ομάδες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις, χωρίς την στήριξη από την Πολιτεία ή την Ε.Π.Ο. Άλλωστε από την αρχή  οι περισσότερες από τις μισές ομάδες δεν επιθυμούσαν  την επανέναρξη, φοβούμενες πως δεν θα βρουν τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να φέρουν επιτυχώς εις πέρας τις υποχρεώσεις τους προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τα πάγια έξοδα για τη διαιτησία και τις μετακινήσεις, καθώς και τα τεστ που απαιτούνται!

Όμως  βάζοντας σε όλους η ΕΠΟ το «μαχαίρι  στο λαιμό»  των παραγόντων, έτσι και δήλωσαν συμμετοχή,  λόγω της απειλής του υποβιβασμού Όπως καταλαβαίνεται  υπό αυτές τις συνθήκες, πολλές ομάδες θα διαλυθούν, και αυτό θα έχει αντίκτυπο την επόμενη περίοδο ».

 

Όλη η επικαιρότητα