Categories: Γ Εθνική

Γ’ Εθνική (9ος Όμιλος): Ανεβαίνει το όριο της παραμονής, πρώτο φαβορί για τον τίτλο η Ζάκυνθος

Share

Αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο αγωνιστική με αγωνιστική στον 9ο όμιλο της Γ΄ εθνικής, θα λέγαμε ότι κυριολεκτικά μπερδεύεται όλο και περισσότερο. Στην κορυφή παρέμεινε ο ιστορικός Παναιγιάλειος του δικού μας (από την θητεία του στον Πανηλειακό και όχι μόνο… Μίλτου Γκόφα).

Όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο να δώσει σε σχέση με τη Ζάκυνθο, η οποία πλέον έχει ένα παιχνίδι περισσότερο(αυτό στην Πάτρα με τη Θύελλα), και πλέον μετά και τη νέα «γκέλα» της Ναυπάκτου στη Γαστούνη, θεωρείται το πρώτο φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα, βάσει προγράμματος που έχει. Βέβαια στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο, όμως στην Ελλάδα ζούμε.

Χάνει το «τρένο» ο Ναυπακτιακός Αστέρας

Αντίθετα το μεγάλο φαβορί του ομίλου με βάση το μπάτζετ που έχει, ο Ναυπακτιακός Αστέρας, μετά την ισοπαλία στη Γαστούνη, όλα δείχνουν χάνει το «τρένο» που οδηγεί στα μπαράζ πρωταθλητή, μαζί με τους άλλους των άλλων ομίλων.

«Φωτιά και λαύρα »… η ζώνη του υποβιβασμού

Πέρα όμως από τη μάχη του τίτλου, μεγάλη μάχη, προμηνύεται και γύρω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί όπου βρίσκεται και ο Αίας Γαστούνης, ο οποίος αγνοεί τη νίκη εδώ και πολύ καιρό. Μια ομάδα η οποία βάσει αποτελεσμάτων των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, έμοιαζε ίσως και με φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου! Τώρα , κινδυνεύει με υποβιβασμό. Όπως βέβαια και ο ΠΑΟΒ, ο οποίος ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει και «μαθηματικά» την παραμονή του, και ίσως χρειάζεται δυο βαθμούς ακόμα, αν η βάση… είναι οι 19 βαθμοί.

Δύο αγώνες εντός ο Αίας και δυο εκτός… ο ΠΑΟΒ

Στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν, ο «νεοφώτιστος» Αίας Γαστούνης έχει να δώσει δύο πολύ καθοριστικά ματς στη Γαστούνη, και μόνο ένα εκτός στο Ληξούρι. Λογικά για να παραμείνει στην κατηγορία θέλει σίγουρα δυο νίκες για να κοιμάται ήσυχος. Όσο για τον ΠΑΟΒ, για να κοιμάται και αυτός ήσυχος, θέλει οπωσδήποτε ή νίκη ή δύο ισοπαλίες … ακόμα, στο Αίγιο ή τη Ναύπακτο.

Καταδικαστικές ήττες για Πάμισο και Παλληξουριακό

Από τις ομάδες που βρίσκονται στην «ουρά» της βαθμολογίας, μετά τις ήττες που έκαναν στα γήπεδά τους, ο Πάμισος Μεσσήνης και ο Παλληξουριακός αντίστοιχα, μόνο με «θαύμα»… μπορεί να σωθούν! Ακολουθώντας τον Α.Ο. Τσιλιβή και τη Θύελλα Πατρών. Αντίθετα οι υπόλοιπη μια θέση είναι ανοικτή, και δεν αποκλείεται να κριθεί στο νήμα.

Τι μπορεί να συμβεί:

Βλέποντας όλα αυτά τα παραπάνω, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι για να χάσει η Ζάκυνθος το πρωτάθλημα, θα πρέπει να το χάσει από τον ίδιο της τον «εαυτό». ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι παραπάνω. Ο Παναιγιάλειος με 18 βαθμούς στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φτάσει τους 25 βαθμούς (αν κάνει μόνο νίκες). Ο ΠΑΟΒ που με 17 βαθμούς βρίσκεται στην 2η θέση, θα πρέπει να κάνει το ρεπό του και στην καλύτερη θα φτάσει τους 23 βαθμούς. Το Διαβολίτσι που έχει 16 βαθμούς μπορεί να φτάσει έως το τέλος στους 25 βαθμούς αν κάνει μόνο νίκες. Ο Διαγόρας και αυτός έχει 16 βαθμούς θα φτάσει στους 25 αλλά θα πρέπει να αγωνιστεί με το Διαβολίτσι. Τέλος, ο Ναυπακτιακός Αστέρας με 15 βαθμούς μπορεί να φτάσει τους 24 βαθμούς. Συνεπώς, η Ζάκυνθος αν πάρει και τα 4 ματς με Θύελλα (εκτός), Ληξούρι (εντός), Πάμισσο (εκτός) και Αχαϊκή (εντός), με 28 βαθμούς θα είναι η πρωταθλήτρια του 9ου ομίλου! Για τις ομάδες που βρίσκονται στην ζώνη να πούμε ότι: Τσιλιβή, Θύελλα Πατρών Παλληξουριακός και Πάμισσος έχουν υποβιβαστεί (ο Πάμισσος έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες).

Οι ομάδες που θα δώσουν «μάχη» για την παραμονή

Οι ομάδες που θα δώσουν μεγάλη μάχη για να παραμείνουν στην κατηγορία είναι ο Αίας Γαστούνης (13 β), Αχαϊκή (13 β) και Εθνικός Σκουλικάδου (13 β), φυσικά και ο ΠΑΟΒ που με 17 βαθμούς δεν εχει σωθεί και θα ψάξει να βρει ένα τρίποντο στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με Παναιγιάλειο και Ναύπακτο εκτός. Η ομάδα της Βουπρασίας αν δεν πάρει βαθμούς θα υποβιβαστεί φυσικά αν κερδίσουν 6 βαθμούς Αχαϊκή και Εθνικός Σκουλικάδου! Πολύ πιθανόν, βάσει του προγράμματος να δούμε ακόμα και ισοβαθμία ανάμεσα σε δύο ομάδες, Αχαϊκή και Εθνικός Σκουλικάδου να φτάσουν τους 19 βαθμούς. Ο Αίας έχει εύκολο πρόγραμμα και μπορεί να πάρει ακόμα και 3 νίκες και να φτάσει στους 22 βαθμούς. Αν υπάρξει ισοβαθμία και επειδή έχουν αλλάξει τα κριτήρια θα παίξει ρόλο και η διαφορά στα γκολ που έχουν οι ομάδες με τον Εθνικό Σκουλικάδου να μειονεκτεί.

Η Βαθμολογία (σε 10 αγώνες)

Παναιγιάλειος 18 11-7
ΠΑΟ Βάρδας 17 9-7
Ζάκυνθος 16 12-6
Διαγόρας Βραχνεΐκων 16 12-10
Διαβολίτσι 16 12–10
Ναύπακτος 15 14-6
Εθνικός Σκουλικάδου 13 10-11
Αίας Γαστούνης 13 13-9
——————————————–
Αχαϊκή 13 6-5
Πάμισος Μεσσήνης 9 5-8
Παλληξουριακός 7 4-9
Θύελλα Πατρών 5 6–13
Τσιλιβί 2 4-17
* Ρεπό δεν έχουν κάνει ακόμα: Τσιλιβί, ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος

* Υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι του Ομίλου

* Ο πρώτος του Ομίλου παίζει αγώνες μπαράζ ανόδου σε ομίλους μαζί με τους υπόλοιπους εννιά πρώτους των φετινών 10 Ομίλων: Συνολικά οι δέκα αυτές ομάδες θα συγκροτήσουν δυο ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) από πέντε ομάδες ο καθένας και με τη νέα προκήρυξη αυτές οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα δώσουν συνολικά τέσσερις αγώνες, δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας, κι οι δυο πρώτες της νέας βαθμολογίας μέσα στον όμιλο, δηλαδή συνολικά τέσσερις, ανεβαίνουν στη Δεύτερη κατηγορία (Σούπερ Λίγκα 2, αφού από τη νέα σεζόν έχει ανακοινωθεί πως καταργείται η Φούτμπολ Λιγκ – Τρίτη κατηγορία).

* Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αγωνιστικές ως το τέλος:

11η αγωνιστική

Παναιγιάλειος – ΠΑΟ Βάρδας
Αίας Γαστούνης – Θύελλα
Διαγόρας – Αχαϊκή
Διαβολίτσι – Πάμισος
Ναυπακτιακός – Εθνικός Σκουλικάδου
Ζάκυνθος – Παλληξουριακός
Ρεπό: Τσιλιβί

12η αγωνιστική

Παλληξουριακός – Αίας Γαστούνης
Διαγόρας – Παναιγιάλειος
Αχαϊκή – Διαβολίτσι
Τσιλιβή – Ναυπακτιακός
Πάμισος – Ζάκυνθος
Εθνικός Σκουλικάδου – Θύελλα
Ρεπό: ΠΑΟ Βάρδας

13η αγωνιστική

Ναυπακτιακός – ΠΑΟ Βάρδας
Αίας Γαστούνης – Πάμισος
Διαβολίτσι – Διαγόρας
Ζάκυνθος – Αχαϊκή
Θύελλα – Τσιλιβή
Εθνικός Σκουλικάδου – Παλληξουριακός
Ρεπό: Παναιγιάλειος