Γ Εθνική

Γ’ Εθνική – 9ος Όμιλος: Στο 96΄ με Σούρμπη, πέρασε στην κορυφή η Ζάκυνθος

Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέρασε η Ζάκυνθος, η οποία με ένα παιχνίδι λιγότερο από τον δεύτερο Παναιγιάλειο, έχει το πάνω-χέρι για τον τίτλο.

Ο Σούρμπης στο 96΄, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του νησιού, η οποία γλίτωσε το έμφραγμα στο 92΄, όταν με πέναλτι του Αγουρίδη, η Θύελλα ισοφάρισε σε 2-2. Η Θύελλα είχε προηγηθεί με τον Αγγελή στο πρώτο μέρος, για να ισοφαρίσει η Ζάκυνθος με πέναλτι του Κούνια στο 38΄, παίρνοντας και προβάδισμα με τον Κακολύρη στις αρχές της επανάληψης.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την πρωτοπόρο πλέον Ζάκυνθο που επιτυγχάνεται στις καθυστερήσεις, καθώς στο 97΄, είχε κερδίσει και τον Παλληξουριακό στη Ζάκυνθο στο προηγούμενο ματς! Η Θύελλα Πατρών, έχασε πλέον έδαφος, έχοντας απολέσει τις όποιες πρακτικές πιθανότητες έχει για παραμονή. Παρά ταύτα προσπάθησε και έβγαλε πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο.

*Θυμίζουμε ότι αύριο Τρίτη, η Θύελλα έρχεται στη Γαστούνη για να αντιμετωπίσει τον Αίαντα στο εξ’ αναβολής ματς της 11ης αγωνιστικής.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου, θα γίνει η προτελευταία 12η αγωνιστική.

Ενώ για την Τετάρτη 23 Ιουνίου, προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί η διοργάνωση αυτή, με την τελευταία 13η αγωνιστική.

Η Βαθμολογία (σε 11 αγώνες)

Ζάκυνθος 22 17-9
Παναιγιάλειος 21 12-7
Διαγόρας Βραχνεΐκων 19 15-10
ΠΑΟ Βάρδας 17 9-8
Ναύπακτος 16 14-6
Διαβολίτσι 16 12–12
Εθνικός Σκουλικάδου 14 10-11
Αίας Γαστούνης 13 13-9
——————————————–
Αχαϊκή 13 6-8
Πάμισος Μεσσήνης 12 7-8
Παλληξουριακός 7 5-11
Θύελλα Πατρών 5 8–16
Τσιλιβί 2 4-17

 Δεν έχει γίνει το ματς: Αίας – Θύελλα (15/6)

* Ρεπό δεν έχουν κάνει ακόμα: ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος

* Η ολοκλήρωση γίνεται με το τέλος του Α’ γύρου!

* Υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι του Ομίλου

* Ο πρώτος του Ομίλου παίζει αγώνες μπαράζ ανόδου σε ομίλους μαζί με τους υπόλοιπους εννιά πρώτους των φετινών 10 Ομίλων: Συνολικά οι δέκα αυτές ομάδες θα συγκροτήσουν δυο ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) από πέντε ομάδες ο καθένας και με τη νέα προκήρυξη αυτές οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα δώσουν συνολικά τέσσερις αγώνες, δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας, κι οι δυο πρώτες της νέας βαθμολογίας μέσα στον όμιλο, δηλαδή συνολικά τέσσερις, ανεβαίνουν στη Δεύτερη κατηγορία (Σούπερ Λίγκα 2, αφού από τη νέα σεζόν έχει ανακοινωθεί πως καταργείται η Φούτμπολ Λιγκ – Τρίτη κατηγορία).

Η διαφοροποίηση στα κριτήρια ισοβαθμίας

Σημαντικές αλλαγές αποφάσισε η ΕΠΟ στα κριτήρια ισοβαθμίας στη Γ’ Εθνική καθώς καταργήθηκαν για φέτος δυο (τα πρώτα κατά σειρά) από τα πέντε που προέβλεπε η προκύρηξη. Με το σκεπτικό πως πρόκειται για πρωτάθλημα ενός γύρου, μεταξύ ισοβαθμούντων ομάδων δεν θα μετράνε τα αποτελέσματα και τα τέρματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά μόνο στο σύνολο των αγώνων.

Αυτά που δηλαδή θα ισχύσουν φέτος (όπου τύχει και χρειαστεί) θα είναι μόνο,

α) το κριτήριο με τη συνολική διαφορά τερμάτων σε όλο το πρωτάθλημα (π.χ. 13-8 με 12-9, υπερισχύει η πρώτη).

β) αν υπάρχει ίση διαφορά στο πρώτο, πάμε στο δεύτερο, στην καλύτερη επίθεση συνολικά στα ματς (π.χ. 13-10 με 12-9, υπερισχύει η πρώτη).

γ) αν υπάρχει ίση διαφορά μεταξύ δυο ή και περισσότερων ομάδων στα δυο πρώτα κριτήρια (και μόνο τότε), υπάρχει και τρίτο κατά σειρά, η καλύτερη άμυνα.

Αναλυτικά η νέα διατύπωση στο σχετικό άρθρο με βάση την απόφαση που έχει πάρει η Ε.Ε. της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 14ης Μαΐου 2021 για τα κριτήρια που θα ισχύσουν σε πρωτάθλημα ενός γύρου φέτος:

“Σε περίπτωση που από τον βαθμολογικό πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:
iii. τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
iv. την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
v. την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Η 12η αγωνιστική

Παλληξουριακός – Αίας Γαστούνης
Διαγόρας – Παναιγιάλειος
Αχαϊκή – Διαβολίτσι
Τσιλιβί – Ναυπακτιακός
Πάμισος – Ζάκυνθος
Εθνικός Σκουλικάδου – Θύελλα
Ρεπό: ΠΑΟ Βάρδας

*Η 13η και τελευταία αγωνιστική

Ναυπακτιακός – ΠΑΟ Βάρδας
Αίας Γαστούνης – Πάμισος
Διαβολίτσι – Διαγόρας
Ζάκυνθος – Αχαϊκή
Θύελλα – Τσιλιβί
Εθνικός Σκουλικάδου – Παλληξουριακός
Ρεπό: Παναιγιάλειος

Όλη η επικαιρότητα