Ηλεία Πολιτική

Γ. Καραγιάννης για Πατρών-Πύργου: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία»

Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο Σεπτέμβρη Φαρμάκης-Καραμανλής στις Βρυξέλλες

“Πιστεύουμε ότι έως το τέλος θα έχουμε πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις για να ξεκινησει η κατασκευή του έργου”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών  Γιάννης Καραγιάννης αναφερόμενος σε δηλώσεις του στο δρόμο Πάτρας-Πύργου

Ο κύριος Καραγιάννης έκανε αναφορά και στο  θέμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο με κύριο στόχο την μείωση των τροχαίων τονίζοντας πως είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση το έργο αυτο

“Όσον αφορά στο Πάτρα- Πύργος, είμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Αυτό το πολύπαθο έργο, που παραλίγο να καταδικαστεί για πάντα λόγω ανεύθυνων αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουμε δεσμευτεί να το κάνουμε πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Ταυτόχρονα, μέχρι να παραδοθεί ο νέος δρόμος, προχωράμε άμεσα σε επεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας ύψους 25 εκατ. ευρώ στον υφιστάμενο δρόμο, προκειμένου να σταματήσει να αποτελεί καρμανιόλα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Καραγιάννης.

Πίεση Φαρμάκη

Όπως είναι γνωστό πριν από μερικές ημέρες για το έργο αυτό υπήρξε συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή όπου συμφωνήθηκε εντός του μηνός να πάνε μαζί Βρυξέλες προκειμένου να πιέσουν την αρμόδια επιτροπή για να εγκριθεί η χρηματοδότηση του έργου.                                   Επίσης στην έδρα της περιφέρειας στην Πάτρα έγινε τεχνική σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών όπου παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο για την αύξηση της οδικής ασφάλειας,  ένα έργο 30 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο χρόνο….

Ενδοιασμοί…

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχουν όσον αφορά το νέο  αυτοκινητόδρομο κάποια σημεία που έχουν μείνει αδιευκρίνιστα και έχει να κάνει ουσιαστικά με την χρηματοδότηση του έργου. Με βάση τα όσα έχει πει ο κ Καραμανλής η χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ όπου είχε ενταχθεί το έργο θα περάσει ως γέφυρα στο ΕΣΠΑ που αναμένεται πλέον να ενταχθεί το έργο μιας και το πακέτο Γιούνκερ κλείνει το 2023, γεγονός που σημαίνει ότι απολογισμός του θα  πρέπει να είναι ισοσκελισμένος.  Ακόμα από την Ε.Ε. δεν έχει ανακοινωθεί πως αυτό θα επιτευχθεί δηλαδή ποιες είναι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ώστε το δεσμευμένο ποσό να γίνει μέρος του ΕΣΠΑ…. Επίσης μολονότι το αίτημα για έγκριση και χρηματοδότηση  του έργου έχει υποβληθεί εδώ και αρκετό καιρό από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το τι μέλλει γενέσθαι  και ο χρόνος τρέχει….

Όλη η επικαιρότητα